Családireceptkönyv.hu

Rizibizi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


rizs, zöldborsó, só, kk cukor, vaj, petrezselyem

Elkészítés:


1. A rizst elkészítjük.

2. Közben a zöldborsót annyi vízzel, amennyi elfedi, puhára pároljuk.

3. Párolás közben megsózzuk, és egy kávéskanálnyi cukorral ízesítjük.

4. Egy edényben vajat hevítünk, erre tesszük a rizst, majd a puhára párolt borsót, és összekeverjük.

5. Gőz fölött még letakarva állni hagyjuk. Lehet hozzá petrezselymet is adni.

Rizibizi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Paszternák püré/hercegnő
Paszternák püré/hercegnő

A paszternákot megtisztítottam, hosszában félbevágtam, majd felkarikáztam. Nagyon kevés vízben elkezdtem párolni, sóztam, hozzáadtam egy csipetnyi kakukkfüvet és egy leheletnyi fri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Bulgur,Tönkölybúza,köles,árpagyöngy,
Bulgur,Tönkölybúza,köles,árpagyöngy,

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Krumplis knédli
Krumplis knédli

A megfőtt borgonyát összetörjük. 1/2 dl tejen a cukorral az élesztőt felfuttatjuk, a krumplihoz tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot, a lisztet, sót, és rugalmas tésztát dagasztunk be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nóra
Tejfölös uborka
Tejfölös uborka

Az uborkát megtisztitjuk és legyaluljuk, a fokhagymát áttörjük, az uborkához keverjük, és besózzuk. 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen, majd gyengéden kinyomkodjuk, rász...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk