rizs, zöldborsó, só, kk cukor, vaj, petrezselyem
1. A rizst elkészítjük.
2. Közben a zöldborsót annyi vízzel, amennyi elfedi, puhára pároljuk.
3. Párolás közben megsózzuk, és egy kávéskanálnyi cukorral ízesítjük.
4. Egy edényben vajat hevítünk, erre tesszük a rizst, majd a puhára párolt borsót, és összekeverjük.
5. Gőz fölött még letakarva állni hagyjuk. Lehet hozzá petrezselymet is adni.
A paszternákot megtisztítottam, hosszában félbevágtam, majd felkarikáztam. Nagyon kevés vízben elkezdtem párolni, sóztam, hozzáadtam egy csipetnyi kakukkfüvet és egy leheletnyi fri...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megfőtt borgonyát összetörjük. 1/2 dl tejen a cukorral az élesztőt felfuttatjuk, a krumplihoz tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot, a lisztet, sót, és rugalmas tésztát dagasztunk be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát megtisztitjuk és legyaluljuk, a fokhagymát áttörjük, az uborkához keverjük, és besózzuk. 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen, majd gyengéden kinyomkodjuk, rász...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű