rizs, zöldborsó, só, kk cukor, vaj, petrezselyem
1. A rizst elkészítjük.
2. Közben a zöldborsót annyi vízzel, amennyi elfedi, puhára pároljuk.
3. Párolás közben megsózzuk, és egy kávéskanálnyi cukorral ízesítjük.
4. Egy edényben vajat hevítünk, erre tesszük a rizst, majd a puhára párolt borsót, és összekeverjük.
5. Gőz fölött még letakarva állni hagyjuk. Lehet hozzá petrezselymet is adni.
Készítsük elő a hozzávalókat. Helyezzünk mindent egy tálba (kivéve az étolajat), majd keverjük össze kézzel. Formázzunk kis golyócskákat, majd pedig rudakat (kb. a kisujjunk hoss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárga burgonyákat alaposan kefével megtisztítjuk, majd félkészre főzzük. Ha kihűlt, héjastól rusztikus hasábokra vágjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Adhatunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés: Pirítsd! A bulgurt nem muszáj átmosni, mielőtt elkezded megfőzni, azonban érdemes egy száraz serpenyőben felhasználás előtt némi olívaolajon lepirítani, hogy jobb legyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd egy nagyobb vagy több kisebb tűzálló tálba pakoljuk, félig egymásra fektetve a szeleteket, majd sózzuk. Legjobb a kör a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű