menu

Családireceptkönyv.hu

Rozskenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg rozsliszt, 40 dkg finomliszt, 4 dkg élesztő, 1 dkg só és meleg víz, 1 evőkanál méz

Elkészítés:


1. 1 dl vízzel a mézet és az élesztőt összekeverjük.

2. A liszteket átszitáljuk és rászórjuk a sót.

3. Ha megkelt az élesztő, hozzáöntjük a liszthez és összekeverjük vele, majd meleg vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát gyúrhassunk.

4. A tésztát konyharuhával betakarjuk, és 1 órán át meleg helyen hagyjuk kelni.

5. Ezután a, tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, átdagasztjuk.

6. Kiolajozott lisztezett tepsibe rakjuk, és 1 órán át pihentetjük.

7. Előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.

Rozskenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi kenyér
Házi kenyér

A cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt majd hozzáadjuk a lisztet és a sót. Összedagasztjuk majd ha már összeállt hozzá gyúrjuk az étolajat is. Kelni hagyjuk 1-1.5 órát. Átdagasz...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Bagett (barna rizsliszt, cirokliszt, lenmagliszt)
Bagett (barna rizsliszt, cirokliszt, lenmagliszt)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Így készül a kovász
Így készül a kovász

A kovász úgy készül, hogy lisztet keverünk össze vízzel, és a környezetben mindenhol jelenlévő mikroorganizmusoktól beindul az erjedés – más néven fermentáció. A gyakorlatban pedi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér 1 jó recept !
Kenyér 1 jó recept !

lkészítés Kovász készítünk 2 dl meleg víz, az élesztő és 3 kanál liszt segítségével. 30 percig kelni hagyjuk. Ha a kovász kész, 2 dl meleg vízben feloldjuk a sót....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk