1 kg rozsliszt, 40 dkg finomliszt, 4 dkg élesztő, 1 dkg só és meleg víz, 1 evőkanál méz
1. 1 dl vízzel a mézet és az élesztőt összekeverjük.
2. A liszteket átszitáljuk és rászórjuk a sót.
3. Ha megkelt az élesztő, hozzáöntjük a liszthez és összekeverjük vele, majd meleg vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát gyúrhassunk.
4. A tésztát konyharuhával betakarjuk, és 1 órán át meleg helyen hagyjuk kelni.
5. Ezután a, tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, átdagasztjuk.
6. Kiolajozott lisztezett tepsibe rakjuk, és 1 órán át pihentetjük.
7. Előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
Kimérjük a hozzávalókat. 2. Az összes hozzávalót összeöntjük. 3. Habverővel felverjük. 4. Kivajazott tepsiben 180 fokon fél óráig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzedd rózsáira a karfiolt és mosd meg. Forralj egy lábosban vizet és a forrásban lévő vízhez dobd hozzá a karfiolt. Főzd kb. 1 percig. Öntsd le róla vizet és a megfőtt karfiolt d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFolyadék,cukor,élesztő összekeverni. Hozzá liszt,só,olaj dagasztani,40-45 p kelesztés. 2 felé oszt, cipót formálni, kicsit tenyérrel ellapítani kb. 20-25 cm kör. Tepsi,papír kenyér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű