1 kg finomliszt, 5 dkg cukor, 3 dl tej, 1 dl meleg víz, 1 dkg só, kevés vaj, 15 dkg reszelt sajt, 4 dkg élesztő
1. Az élesztőt langyos, cukros tejes vízben összekeverjük, 15-20 percig kelni hagyjuk.
2. Közben a lisztet mely tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a megkelt élesztőt és a reszelt sajtot.
3. Annyi tejet és vizet adunk hozzá, hogy a tészta nagyon kemény és feszes legyen. Ha ragadós, akkor lisztezzük meg.
4. A tepsi méretétől függően 2 vagy 3 részre osztjuk.
5. A tepsiket alaposan kizsírozzuk, lisztezzük, és a tésztát belehelyezzük.
6. 1-1,5 órán át letakarva kelni hagyjuk. Ha duplájára nőtt, a kelesztést befejezzük.
7. Sütés előtt olvasztott, langyos vajjal megkenjük, és előmelegített sütőben közepes tűzön 45-50 percig sütjük.
8. Sütés közben a kenyeret 2-szer vízzel bepermetezzük.
1. Ezt a tésztát nagyon jól lehet fagyasztani. Ha fagyasztani akarjuk, kelesztés előtt hosszúkásra vagy cipóra formázzuk, és alufóliába csomagolva helyezzük a fagyasztóba.
2. Sütés előtt 4-5 órával előbb kivesszük a fagyasztóból, és meleg helyen megkelesztjük.
3. Ezután ugyanúgy járunk el, mint a friss tésztánál.
Az összes hozzávalót összekeverjük pár perc alatt, és lefedve otthagyjuk. (Célszerű este elkészíteni). 12 óra múlva lisztezett deszkára borítjuk, és borítékformában egymásra hajto...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra bemelegítettem. Habbá vertem a tojások fehérjét. Óvatosan hozzákevertem a sárgáját, aztán a többi hozzávalót. Szögletes formákba öntöttem. Tetejét megszórtam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük. 2. A lisztet átszitáljuk, és meleg helyre tesszük. 3. A tejben feloldjuk a sót és, ráöntjük a lisztre. 4. Összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAlaposan gyúrd össze a hozzávalókat. Formázd csinos kis cipóvá, vagdosd be kissé a tetejét. Helyezd sütőformába vagy serpenyőbe, majd 180 fokon süsd ropogósra! https...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű