Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajtos fehér kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 5 dkg cukor, 3 dl tej, 1 dl meleg víz, 1 dkg só, kevés vaj, 15 dkg reszelt sajt, 4 dkg élesztő

Elkészítés:


1. Az élesztőt langyos, cukros tejes vízben összekeverjük, 15-20 percig kelni hagyjuk.

2. Közben a lisztet mely tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a megkelt élesztőt és a reszelt sajtot.

3. Annyi tejet és vizet adunk hozzá, hogy a tészta nagyon kemény és feszes legyen. Ha ragadós, akkor lisztezzük meg.

4. A tepsi méretétől függően 2 vagy 3 részre osztjuk.

5. A tepsiket alaposan kizsírozzuk, lisztezzük, és a tésztát belehelyezzük.

6. 1-1,5 órán át letakarva kelni hagyjuk. Ha duplájára nőtt, a kelesztést befejezzük.

7. Sütés előtt olvasztott, langyos vajjal megkenjük, és előmelegített sütőben közepes tűzön 45-50 percig sütjük.

8. Sütés közben a kenyeret 2-szer vízzel bepermetezzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Ezt a tésztát nagyon jól lehet fagyasztani. Ha fagyasztani akarjuk, kelesztés előtt hosszúkásra vagy cipóra formázzuk, és alufóliába csomagolva helyezzük a fagyasztóba.

2. Sütés előtt 4-5 órával előbb kivesszük a fagyasztóból, és meleg helyen megkelesztjük.

3. Ezután ugyanúgy járunk el, mint a friss tésztánál.

Sajtos fehér kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kovász készítése
Kovász készítése

1. szakasz Hozzávalók 3 evőkanál teljes őrlésű búzaliszt vagy rozsliszt 3 evőkanál kb. 40°C-os víz Elkeverjük a vizet a liszttel, és 20-22°C-on, letakarva 1-2 napig állni hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Egyszerű kupolás kenyér BL55
Egyszerű kupolás kenyér BL55

https://www.facebook.com/groups/280135839123738/posts/1292236911246954/?__cft__[0]=AZXmmJoTe2TKY0TEl81LUREfkEzrDBT9XCG5ejd_wKkt2XL_OlUBTeG_3anenld0kXj8S6WXe6qWm9qpUPuVqQKu7QwjyBH0f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ropogós élesztős bagett (mázas fedeles sütőhöz)
Ropogós élesztős bagett (mázas fedeles sütőhöz)

Az összes hozzávalóból egy könnyű, közepes keménységű tésztát állítottam össze, addig gyúrtam, amíg selymes nem lett a tészta felülete és kis buborékokat nem láttam rajta. Liszteze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paleo kenyér
Paleo kenyér

Először az 1. fázis hozzávalóit nyakon ötjük 2 dl vízzel és magukra hagyjuk őket 15 percre, míg jól megduzzadnak. 2. fázis :A liszteket összekeverem a sóval, borssal, xilittel a...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk