menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos fehér kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 5 dkg cukor, 3 dl tej, 1 dl meleg víz, 1 dkg só, kevés vaj, 15 dkg reszelt sajt, 4 dkg élesztő

Elkészítés:


1. Az élesztőt langyos, cukros tejes vízben összekeverjük, 15-20 percig kelni hagyjuk.

2. Közben a lisztet mely tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a megkelt élesztőt és a reszelt sajtot.

3. Annyi tejet és vizet adunk hozzá, hogy a tészta nagyon kemény és feszes legyen. Ha ragadós, akkor lisztezzük meg.

4. A tepsi méretétől függően 2 vagy 3 részre osztjuk.

5. A tepsiket alaposan kizsírozzuk, lisztezzük, és a tésztát belehelyezzük.

6. 1-1,5 órán át letakarva kelni hagyjuk. Ha duplájára nőtt, a kelesztést befejezzük.

7. Sütés előtt olvasztott, langyos vajjal megkenjük, és előmelegített sütőben közepes tűzön 45-50 percig sütjük.

8. Sütés közben a kenyeret 2-szer vízzel bepermetezzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Ezt a tésztát nagyon jól lehet fagyasztani. Ha fagyasztani akarjuk, kelesztés előtt hosszúkásra vagy cipóra formázzuk, és alufóliába csomagolva helyezzük a fagyasztóba.

2. Sütés előtt 4-5 órával előbb kivesszük a fagyasztóból, és meleg helyen megkelesztjük.

3. Ezután ugyanúgy járunk el, mint a friss tésztánál.

Sajtos fehér kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Dagasztás nélküli kenyér
Dagasztás nélküli kenyér

Az összes hozzávalót összekeverjük pár perc alatt, és lefedve otthagyjuk. (Célszerű este elkészíteni). 12 óra múlva lisztezett deszkára borítjuk, és borítékformában egymásra hajto...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkinis bagett
Cukkinis bagett

A sütőt 180 fokra bemelegítettem. Habbá vertem a tojások fehérjét. Óvatosan hozzákevertem a sárgáját, aztán a többi hozzávalót. Szögletes formákba öntöttem. Tetejét megszórtam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Búzakenyér szász módra
Búzakenyér szász módra

1. Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük. 2. A lisztet átszitáljuk, és meleg helyre tesszük. 3. A tejben feloldjuk a sót és, ráöntjük a lisztre. 4. Összekever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dóra
Szó­da­bi­kar­bó­nás ke­nyér az új őrü­let, ennél eg
Szó­da­bi­kar­bó­nás ke­nyér az új őrü­let, ennél eg

Alaposan gyúrd össze a hozzávalókat. Formázd csinos kis cipóvá, vagdosd be kissé a tetejét. Helyezd sütőformába vagy serpenyőbe, majd 180 fokon süsd ropogósra! https...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk