12 db kisebb zöldpaprika, só, őrölt bors, 0,5 dl olaj, 18 dkg rizs, 2 db KNORR zöldségleves kocka, 1 db nagy pritamin paprika, 1 cs petrezselyem, 25 dkg eidami sajt, 1 dl olívaolaj
díszítéshez: friss petrezselyem
1. A zöldpaprikákat kicsumázzuk, és belül sóval, borssal fűszerezzük.
2. A forró olajon fehéredésig sütjük a rizst, majd felöntjük a rizshez képest dupla mennyiségű forró vízzel, és belemorzsoljuk a zöldségleves kockákat.
3. Ha felforrt megkeverjük, és fedővel letakarva, takaréklángon 20 percig pároljuk.
4. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kockákra vágott piros paprikát, a sajtot, és az aprított petrezselymet.
5. Jól összekeverjük, majd megtöltjük vele a paprikákat.
6. Az olívaolajat tepsibe öntjük, belefektetjük a paprikákat, és 200 C-os sütőben néha megforgatva, minden oldalukat pirosra sütjük.
7. Tálaláskor a töltött sült paprikákat tányérra fektetjük, friss petrezselyemmel díszítjük, és forrón kínáljuk.
Egy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olajat kis tálba mérjük. A fokhagymát át préseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA káposztát, a kápia paprikákat és a lilahagymát vékonyra szeleteljük és lesózzuk. A tojás sárgát a mustárral elkeverjük és folyamatosan kevergetve, fokozatosan hozzácsurgatjuk az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzöm, és ha kihűltek, megtisztítva hosszában kettévágom mindegyiket. A sárgáját a sertésmájkrémmel, mustárral, kevés őrölt borssal jól összedolgozom, és vissz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű