80 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 4 dkg cukor, 40 dkg főtt, ledarált füstölt sonka, 3-4 dl tej, kevés só
1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben 10-15 percig kelesztjük.
2. Az átszitált langyos lisztet, az olvasztott vajat, a sót és a megkelt élesztőt a maradék tejjel közepesen lágy tésztává összedolgozzuk.
3. Ezután hozzáadjuk a ledarált sonkát és tovább dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz.
4. A tésztát cipóvá formáljuk, nagyobb méretű tálba tesszük, letakarjuk és kb. 60 percig duplájára kelesztjük.
5. A megkelt tésztát óvatosan átgyúrjuk, két részre osztjuk, hosszúkásra formázzuk, 20-30 percig pihenni hagyjuk.
6. Közvetlenül sütés előtt felületét tojássárgájával bekenjük, és előmelegített sütőbe téve megsütjük.
7. A tetejét időnként permetezzük meg vízzel.
1. Hűtőben, alufóliába csomagolva 2 hétig is friss marad.
2. Lefagyasztva hosszabb ideig tárolhatjuk.
A tésztát gépben dagasztatom, 20 percig.( Először 2d vízbe belemorzsolom az élesztőt, beleöntöm a folyékony elemeket és a cukrot, rákanalazom a lisztet, majd a sót. Amikor nagyjábó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát a kenyérsütő gép dagasztó programjával megdagasztatom.Mikor már nem kever, csak keleszt, várok 20 percet.Ekkor kiteszem a tésztát egy tálba, letakarom és hagyom kelni...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet kimérem egy tálba.a cukrot a tejjel meglangyítom és felfuttatom benne az élesztőt. Hozzáadom a liszthez,kicsit összekeverem,majd a sót, vizet, olajat is,pár perc alatt k...
Elkészítési idő: 2 öra Nehézség: NehézIn a large bowl, mix together the yogurt, gluten-free flour blend, baking powder, and salt until a dough forms. Transfer the dough to a lightly-floured surface and flatten into an...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű