menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás kenyér


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


80 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 4 dkg cukor, 40 dkg főtt, ledarált füstölt sonka, 3-4 dl tej, kevés só

Elkészítés:


1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben 10-15 percig kelesztjük.

2. Az átszitált langyos lisztet, az olvasztott vajat, a sót és a megkelt élesztőt a maradék tejjel közepesen lágy tésztává összedolgozzuk.

3. Ezután hozzáadjuk a ledarált sonkát és tovább dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz.

4. A tésztát cipóvá formáljuk, nagyobb méretű tálba tesszük, letakarjuk és kb. 60 percig duplájára kelesztjük.

5. A megkelt tésztát óvatosan átgyúrjuk, két részre osztjuk, hosszúkásra formázzuk, 20-30 percig pihenni hagyjuk.

6. Közvetlenül sütés előtt felületét tojássárgájával bekenjük, és előmelegített sütőbe téve megsütjük.

7. A tetejét időnként permetezzük meg vízzel.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Hűtőben, alufóliába csomagolva 2 hétig is friss marad.

2. Lefagyasztva hosszabb ideig tárolhatjuk.

Sonkás kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Ír szódás kenyér
Ír szódás kenyér

A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, só). A sütőt bemelegítjük 180 fokra (légkeveréssel). Amikor bemelegedett a sütő, akkor kezdjük összekeverni a...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés, dagasztás nélküli fehér kenyér – ropogós
Bögrés, dagasztás nélküli fehér kenyér – ropogós

1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...

Elkészítési idő: Fél nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Kenyér
Kenyér

1. Lisztbe belekeverem a sót, élesztőt, majd a vízzel megdagasztom -> letakarva, melegben két órán keresztül kelesztem 2. Sütőpapírral kibélelt jénaiba belerakom, kicsit bevizeze...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
A tökéletes gluténmentes kenyér receptje
A tökéletes gluténmentes kenyér receptje

Az élesztőt, meleg vízben felfuttatjuk, 1 tk. cukor társaságában. A lisztet alaposan elkeverjük a sóval, és az útifű maghéjjal, ami az egyik legjobb helyettesítője a sikérnek, sok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk