Családireceptkönyv.hu

Sós uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 kg uborka, kapor, só, szalicil

Elkészítés:


1. Egy ötliteres uborkás üveghez kb. 2,5 kg ujjnyi hosszú, közepes vastagságú uborka kell.

2. Az uborkát megmossuk, bő vízzel leforrázzuk, majd miután a vizet leöntöttük róla, megszikkasztjuk – azaz konyharuhán szétterítve hagyjuk megszáradni.

3. Az üvegbe alul kaprot teszünk, majd uborkát, erre kaprot, így rétegezzük, amíg az üveg meg nem telik. A tetejére kaprot teszünk és rászórunk egy késhegynyi szalicilt.

4. Két liter vizet 6 dkg sóval felforralunk, és az uborkára töltjük.

5. Szorosan lekötjük és 5-6 napra meleg helyre tesszük. Ez alatt felforr, zavaros lesz, majd később letisztul. Az üveg tetejére tegyünk kifacsart vizes ruhát, nehogy a lekötő papír - celofán - kirepedjen.

Sós uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar ételízesítő
ételízesítő

Ha az összes zöldséget megtisztítottad, megmostad, lemérted, akkor darabold fel mindet a saját darálódhoz igazítva. Nekem az az igazi békebeli húsdarálóm van. Azon kb. 20 perc alat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hordós házi csemegeuborka
Hordós házi csemegeuborka

Az egész azzal kezdődik (mi 2015.06.27-én kezdtük el), hogy az uborkákat folyó víz alatt egy körömkefével, vagy egy tiszta, eddig még nem használt dörzsis mosogatószivacs segítségé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Piros arany házilag  Cheap Offers: http://bit.ly/gad
Piros arany házilag Cheap Offers: http://bit.ly/gad

Elkészítése: A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vastagabb csíkokra vágjuk, egy nagyobb edényben, 0, 5 dl vizet töltve alája megpároljuk, paradicsompaszirózón átpaszírozzuk. A zelle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk