menu

Családireceptkönyv.hu

Sós uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 kg uborka, kapor, só, szalicil

Elkészítés:


1. Egy ötliteres uborkás üveghez kb. 2,5 kg ujjnyi hosszú, közepes vastagságú uborka kell.

2. Az uborkát megmossuk, bő vízzel leforrázzuk, majd miután a vizet leöntöttük róla, megszikkasztjuk – azaz konyharuhán szétterítve hagyjuk megszáradni.

3. Az üvegbe alul kaprot teszünk, majd uborkát, erre kaprot, így rétegezzük, amíg az üveg meg nem telik. A tetejére kaprot teszünk és rászórunk egy késhegynyi szalicilt.

4. Két liter vizet 6 dkg sóval felforralunk, és az uborkára töltjük.

5. Szorosan lekötjük és 5-6 napra meleg helyre tesszük. Ez alatt felforr, zavaros lesz, majd később letisztul. Az üveg tetejére tegyünk kifacsart vizes ruhát, nehogy a lekötő papír - celofán - kirepedjen.

Sós uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymakrém
Fokhagymakrém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Sült kápia paprika-saláta
Sült kápia paprika-saláta

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Viktória
Céklás káposzta saláta üvegbe
Céklás káposzta saláta üvegbe

Ezeket felszeletelni csíkokra. Beletenni pár szem fekete borsot, 3 dl 10%-os ecet, 2,5 dkg só, 30 dkg cukor. Fél kk. tartósító. 1 napig kevergetni, majd üvegbe tölteni és lezárni í...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ági
Kovászos Uborka
Kovászos Uborka

Az uborkákat jól lemossuk és szivaccsal ledörzsöljük róluk a szúrós szőröket. Levágjuk a végüket majd négybe bevágdossuk de úgy hogy ne essen szét. A befőttes üveg aljára szórjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk