Családireceptkönyv.hu

Sós uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 kg uborka, kapor, só, szalicil

Elkészítés:


1. Egy ötliteres uborkás üveghez kb. 2,5 kg ujjnyi hosszú, közepes vastagságú uborka kell.

2. Az uborkát megmossuk, bő vízzel leforrázzuk, majd miután a vizet leöntöttük róla, megszikkasztjuk – azaz konyharuhán szétterítve hagyjuk megszáradni.

3. Az üvegbe alul kaprot teszünk, majd uborkát, erre kaprot, így rétegezzük, amíg az üveg meg nem telik. A tetejére kaprot teszünk és rászórunk egy késhegynyi szalicilt.

4. Két liter vizet 6 dkg sóval felforralunk, és az uborkára töltjük.

5. Szorosan lekötjük és 5-6 napra meleg helyre tesszük. Ez alatt felforr, zavaros lesz, majd később letisztul. Az üveg tetejére tegyünk kifacsart vizes ruhát, nehogy a lekötő papír - celofán - kirepedjen.

Sós uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ecetes-fokhagymás szilva télire
Ecetes-fokhagymás szilva télire

1. A szilvát kiválogatjuk, megmossuk, kimagozzuk. 2. Tiszta üvegekbe tesszük a szilvákat. Felöntjük hideg vízzel a gyümölccsel teli üvegeket. Megjegyezzük, mennyi vizet öntöttün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
Alap savanyúság lé
Alap savanyúság lé

A megmosott zöldségeket befőttesüvegbe tesszük, majd annyi forró vizet öntünk rájuk, ami ellepi, takarjuk le és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt öntsük le a vizet róla egy edénybe, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovászos uborka
Kovászos uborka

1. A megmosott kaprot az üveg aljára teszem, erre jön a szintén alaposan megmosott uborka. 2. Ha télire teszem el, akkor nem vagdosom be az oldalán, és kisebbeket használok. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
káposzta, sárgarépa és alma saláta
káposzta, sárgarépa és alma saláta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk