50 dkg friss vagy mirelit zöldborsó, 20 dkg apró száraztészta (nem cérnametélt vagy tarhonya!), 2 fej hagyma, 1 tk curry, 1 tk olaj, 1 tk só, vegeta
1. Az olajon megpirítjuk az egészen apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a curryt, az ízesítőket és kb. fél liter vizet.
2. Amikor felfőtt, beletesszük a tésztát, és kb. 5 percig főzzük vele.
3. Utána lehúzzuk az edényt a tűzről és fedő alatt hagyjuk benne megdagadni a metéltet.
4. Egészen lé nélküli, sűrű masszát kapunk, köretként fogyasztjuk.
A krumplikat meghámozzuk, és kb. 2-3 mm vastagságúra szeleteljük őket. Az olajon a felkockázott bacont megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd a spenótot is. Ha a spen...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAmikor a cukkini levet ereszt, kicsavarjuk. A kicsavart cukkinihez hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és elkeverjük az útifűmaghéjjal. Hagyjuk állni pár percet (nálam 10 perc volt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt, áttört burgonyát még langyosan összedolgozzuk a liszttel, tojással és sóval, meg a puha margarinnal. Gyorsan kidolgozzuk, és szilárd, sima tésztává gyúrjuk. A tésztából...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk. A főtt tojást szintén felkarikázzuk. Borsót kb 5 percig pároljuk, a sárgarépát felkockázzuk és 10 percig főzzük. Ha min...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű