50 dkg friss vagy mirelit zöldborsó, 20 dkg apró száraztészta (nem cérnametélt vagy tarhonya!), 2 fej hagyma, 1 tk curry, 1 tk olaj, 1 tk só, vegeta
1. Az olajon megpirítjuk az egészen apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a curryt, az ízesítőket és kb. fél liter vizet.
2. Amikor felfőtt, beletesszük a tésztát, és kb. 5 percig főzzük vele.
3. Utána lehúzzuk az edényt a tűzről és fedő alatt hagyjuk benne megdagadni a metéltet.
4. Egészen lé nélküli, sűrű masszát kapunk, köretként fogyasztjuk.
gy edénybe tedd bele a krumplit héjastul. Öntsd fel hideg vízzel és tedd fel főni. Amíg a krumpli fő, folyóvíz alatt mosd át a petrezselymet, rázd le róla a vizet alaposan. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHámozott nyers krumplit felkarikáz, hurkapálácára felszúr (vagy egészben felszúr, ÉLES késsel pálcikáig bevágva spirált készít, tepsi szélességig széthúz), sóz, olajjal spriccel,,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A főzővizet megsózzuk és felforraljuk. 2. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a két tojást, sót és annyi vizet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. 3. A galuskát ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű