Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Stollen - adventi kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db tojássárgája, csipet őrölt gyömbér, 10 dkg forrázott mazsola, 10 dkg aszalt vagy kandírozott gyümölcs, 5 kg mandula, 2,5 cl rum, 2 dkg élesztő, 30 dkg liszt, 6 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1,25 dl tej, 1 db vanília rúd, csipet só, 1 db citrom reszelt héja, 1 db narancs reszelt héja

díszítéshez: olvasztott vaj, porcukor

Elkészítés:


1. Az élesztőből, a tej feléből, és egy kevés lisztből híg kovászt készítünk és kb. 2 órán át meleg helyen érleljük.

2. Ezután a mazsola, a gyümölcsök és a mandula kivételével minden anyagot összedagasztunk.

3. Húsz perc pihentetés után a mandulát és a gyümölcsöket is belegyúrjuk, majd újabb húsz percet pihentetjük.

4. Ezután megformázzuk, és fél órát kelesztjük.

5. 195 C-fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

6. Még forrón megkenjük olvasztott vajjal és vaníliás porcukorba forgatjuk.

Stollen - adventi kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
N
N

A kacsáról a combokat, melleket és szárnyat levágjuk, majd a combot ki is csontozzuk, a szárnyakat az ízületek menetén daraboljuk. A csontozott combot és mellet is 2-3 cm-es darabo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés-répás kalács
Gesztenyés-répás kalács

A gesztenyelisztet keverd össze a sütőporral és az eritrittel. Verd fel a szobahőmérsékletű tojásokat, add hozzá a lisztkeveréket, majd a reszelt, kinyomkodott sárgarépát is. Fele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spanyol briós
Spanyol briós

Egy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Illatos kelt kuglóf (Levendulalány)
Illatos kelt kuglóf (Levendulalány)

A tejet kis lábasban meglangyosítom, elkeverek benne 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt, rászórok egy evőkanál lisztet, majd kb 10 perc alatt hagyom felfutni. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk