1 db tojássárgája, csipet őrölt gyömbér, 10 dkg forrázott mazsola, 10 dkg aszalt vagy kandírozott gyümölcs, 5 kg mandula, 2,5 cl rum, 2 dkg élesztő, 30 dkg liszt, 6 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1,25 dl tej, 1 db vanília rúd, csipet só, 1 db citrom reszelt héja, 1 db narancs reszelt héja
díszítéshez: olvasztott vaj, porcukor
1. Az élesztőből, a tej feléből, és egy kevés lisztből híg kovászt készítünk és kb. 2 órán át meleg helyen érleljük.
2. Ezután a mazsola, a gyümölcsök és a mandula kivételével minden anyagot összedagasztunk.
3. Húsz perc pihentetés után a mandulát és a gyümölcsöket is belegyúrjuk, majd újabb húsz percet pihentetjük.
4. Ezután megformázzuk, és fél órát kelesztjük.
5. 195 C-fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
6. Még forrón megkenjük olvasztott vajjal és vaníliás porcukorba forgatjuk.
A kacsáról a combokat, melleket és szárnyat levágjuk, majd a combot ki is csontozzuk, a szárnyakat az ízületek menetén daraboljuk. A csontozott combot és mellet is 2-3 cm-es darabo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyelisztet keverd össze a sütőporral és az eritrittel. Verd fel a szobahőmérsékletű tojásokat, add hozzá a lisztkeveréket, majd a reszelt, kinyomkodott sárgarépát is. Fele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet kis lábasban meglangyosítom, elkeverek benne 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt, rászórok egy evőkanál lisztet, majd kb 10 perc alatt hagyom felfutni. K...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes