1 cs leveles tészta, 4 fej lila hagyma, 1 db tojás, 4 mk vaj, cukor, só, bors, köménymag
1. A felhasználási útmutató szerint vegyük ki a tésztát (ha szükséges nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra), és vágjuk 8 db kockára.
2. Gyújtsuk be a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat), és vajazzunk ki egy tepsit.
3. Tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk vízszintesen félbe, majd a felekre ejtsünk kereszt alakban bemetszést, és minden fél hagymát helyezzünk egy kocka tésztára.
4. A hagymametszésekbe tegyünk fél mokkáskanálnyi vajat, szórjuk meg kevés sóval, borssal, csipet cukorral.
5. Verjük fel a tojást, és kenjük körbe a hagymák mellett a tészta széleit.
6. Tegyünk minden hagymás kockára egy üreset, a széleit nyomkodjuk le villával.
7. Kenjük meg a tetejét is a felvert tojással, és szórjuk meg köménnyel.
8. Süssük aranybarnára.
Készíthető vöröshagymával, paradicsommal, mozzarellával, juhtúróval, baconnel. A köménymag helyett őrölt köménnyel is készíthető, illetve ízlés szerint más fűszerrel.
A krumplit héjában főzzük. Közben a hagymát durva kockára vágjuk és az olajban barnára pirítjuk. A megfőtt krumplit hideg vízzel öblítjük és melegen hámozzuk. A hagymához adva k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pászkát mozsárban vagy egy konyharuhában apróra összetörjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és legalább fél órát hagyjuk pihenni/dagadni, majd diónyi gombócokat készítünk belő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt burgonyát összenyomjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a két tojássárgáját és elkeverjük. Ezután apránként hozzáadunk annyi olvasztott vajat, hogy kenhető, de ne híg masszát...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat megpucoljuk, és kockára vágjuk. Majd sós vízbe téve megfőzzük őket. Ezután egy szűrő segítségével krémesre passzírozzuk a krumplit, ez benne a nagy titok! Közben míg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű