szőlő, cukor
1. A fürtöket mossuk meg, a szemeket szedjük le, tegyük tiszta fazékba, és gyenge tűzön főzzük 1-2 óra hosszat, amíg felrepednek és az egész jó leveses lesz.
2. Ekkor a szitát béleljük ki egy vászon- vagy dupla tülldarabbal, tegyünk alá egy tálat, majd a szőlőt öntsük a szitára, hogy lecsepeghessen.
3. Minden liter szőlőléhez keverjünk 50 dkg cukrot, forraljuk fel, öntsük forrón üvegekbe, és szorosan lekötve - vagy ledugaszolva - gőzöljük 25-30 percig.
1. A málnát megmossuk, megmérjük, hány liter van belőle, ugyanannyi liter felforralt, lehűtött vízzel felöntjük egy uborkás üvegbe. 2. Hozzáadunk 1 kanál citromsót, szétnyomkodj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA nagyobb darabokra vágott banánt, a kókuszkrémet, az ásványvizet és a mandulát az aprító kelyhébe tesszük és simára dolgozzuk. Rátekerjük az ivókupakot, így bármikor fogyaszthatju...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A bodzavirágot megmosás nélkül tedd a befőttesüvegbe 2. Az édesítőt és a citromsavat oldd fel 3 liter vízben. Az egyik citrom levét facsard bele. 3. Önts a bodzavirágokra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű