40 dkg BL55 liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás sárgája, 3 ek cukor, 1,5 dl tejszín, 1,1 dl tej
1. A hozzávalókat dagasztó gépbe rakjuk és puha, rugalmas tésztát gyúrunk, mielőtt kész a felét kivesszük, a maradék tésztához 1 teáskanál keserű kakaóport adunk és tovább dagasztjuk, addig amíg elkeveredik a kakaó a tésztával.
2. Mindkét tésztát duplájára kelesztjük.
3. A tésztákat egymásra helyezzük és kinyújtjuk téglalap alakúra.
4. Feltekerjük, félbe hajtjuk és a közepénél megcsavarjuk.
5. Sütés előtt még 15-20 percet pihentetjük, a maradék tojás fehérjével lekenjük és előmelegített sütőben 190-200 fokon 30-35 percet sütjük.
A lisztet, a sót, a cukrot és a vajat összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a tésztához adjuk, és jól eldolgozzuk. Ezután kb. 1-1,5 órát kelesztjük. Kelesztés utá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, selymes tésztát dagasztottam, majd kelesztőtálban, lefedve 45 percet kelesztettem. A megkelt tésztát 4mm vékony téglalapra nyújtottam, és a vaj feléve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz étcsokoládét, mazsolát, és a kandírozott gyümölcsöt durvára vágjuk, és egy tálba tesszük. Minél többféle aszalt, kandírozott gyümölcsöt keverünk, annál finomabb lesz Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézélesztőt felfuttatni a tejben az olajat elmorzsolni a liszttel és a többi anyaggal összedolgozni...jól kidagasztani....majd letakarva a duplájára keleszteni. majd kinyújtani a túró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű