40 dkg BL55 liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás sárgája, 3 ek cukor, 1,5 dl tejszín, 1,1 dl tej
1. A hozzávalókat dagasztó gépbe rakjuk és puha, rugalmas tésztát gyúrunk, mielőtt kész a felét kivesszük, a maradék tésztához 1 teáskanál keserű kakaóport adunk és tovább dagasztjuk, addig amíg elkeveredik a kakaó a tésztával.
2. Mindkét tésztát duplájára kelesztjük.
3. A tésztákat egymásra helyezzük és kinyújtjuk téglalap alakúra.
4. Feltekerjük, félbe hajtjuk és a közepénél megcsavarjuk.
5. Sütés előtt még 15-20 percet pihentetjük, a maradék tojás fehérjével lekenjük és előmelegített sütőben 190-200 fokon 30-35 percet sütjük.
Verd fel az egész tojásokat egy csipet sóval. Add a tojásokhoz az összes többi alapanyagot, és keverd addig a masszát, amíg egynemű, csomómentes tésztává válik. A tésztát öntsd f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt 2 dl langyos tejben 1-2 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az egész tojásokat, a csipet sót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű