40 dkg BL55 liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás sárgája, 3 ek cukor, 1,5 dl tejszín, 1,1 dl tej
1. A hozzávalókat dagasztó gépbe rakjuk és puha, rugalmas tésztát gyúrunk, mielőtt kész a felét kivesszük, a maradék tésztához 1 teáskanál keserű kakaóport adunk és tovább dagasztjuk, addig amíg elkeveredik a kakaó a tésztával.
2. Mindkét tésztát duplájára kelesztjük.
3. A tésztákat egymásra helyezzük és kinyújtjuk téglalap alakúra.
4. Feltekerjük, félbe hajtjuk és a közepénél megcsavarjuk.
5. Sütés előtt még 15-20 percet pihentetjük, a maradék tojás fehérjével lekenjük és előmelegített sütőben 190-200 fokon 30-35 percet sütjük.
Tészta: A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáön...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesLehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, sót és az élesztős tejet. Majd a többi tejet fokozatosan adagolva -szükség szerint- bedagasztjuk a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztani, keleszteni, ujjnyi vastagra kinyújtani. Megkenni a cukros vajjal, feltekerni, kb.2 cm vastagra szeletelni és míg bemelegszik a Sütő, újra kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű