Családireceptkönyv.hu

Tejszínes csíkos kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg BL55 liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás sárgája, 3 ek cukor, 1,5 dl tejszín, 1,1 dl tej

Elkészítés:


1. A hozzávalókat dagasztó gépbe rakjuk és puha, rugalmas tésztát gyúrunk, mielőtt kész a felét kivesszük, a maradék tésztához 1 teáskanál keserű kakaóport adunk és tovább dagasztjuk, addig amíg elkeveredik a kakaó a tésztával.

2. Mindkét tésztát duplájára kelesztjük.

3. A tésztákat egymásra helyezzük és kinyújtjuk téglalap alakúra.

4. Feltekerjük, félbe hajtjuk és a közepénél megcsavarjuk.

5. Sütés előtt még 15-20 percet pihentetjük, a maradék tojás fehérjével lekenjük és előmelegített sütőben 190-200 fokon 30-35 percet sütjük.

Tejszínes csíkos kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Levendulás-áfonyás kalács
Levendulás-áfonyás kalács

Verd fel az egész tojásokat egy csipet sóval. Add a tojásokhoz az összes többi alapanyagot, és keverd addig a masszát, amíg egynemű, csomómentes tésztává válik. A tésztát öntsd f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Foszlós kalács - gépi
Foszlós kalács - gépi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó tekercs v. zserbó bejgli
Zserbó tekercs v. zserbó bejgli

Elkészítési idő: kb 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Almás, kelt kalács
Almás, kelt kalács

Először a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt 2 dl langyos tejben 1-2 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az egész tojásokat, a csipet sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk