1 kg krumpli, 2 ek liszt, 5 dkg vaj, 1 tojássárgája, 1,5 dl tejszín, reszelt sajt
1. A krumplit megfőzzük, majd összetörjük.
2. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját és a lisztet.
3. Egy tepsit vastagon kikenünk vajjal, és belerakjuk a krumplit, a tejszínnel lelocsoljuk, és sütőbe tesszük.
3. Amikor már félig megsült, ráreszeljük a sajtot, és pirosra sütjük.
A cérnácskát a zsiradékon pirosra pirítjuk /óvatosan, mert hamar megég/. A hagymát apróra vágjuk és olajon, a rizs hozzáadásával megpirítjuk, hozzáadjuk a megpirított cérnácskát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát felkockázzuk, megfőzzük, leszűrjük majd összetörjük. Hozzáadjuk a sót, borsot, petrezselymet, tojást. A lisztet addig adagoljuk amíg jól formálható állagú nem lesz, de...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A paprikákat száraz tepsibe tesszük, és 200 fokon addig sütjük, míg itt-ott fekete kezd lenni a héja, jól felpúposodik, majd leszedjük a héját, és hűlni hagyjuk. 2. Lisztbe,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítsd fel hosszú csíkokra. Főzd úgy, mint a spagettitésztát, de sokkal rövidebb ideig!
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű