1 kg krumpli, 2 ek liszt, 5 dkg vaj, 1 tojássárgája, 1,5 dl tejszín, reszelt sajt
1. A krumplit megfőzzük, majd összetörjük.
2. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját és a lisztet.
3. Egy tepsit vastagon kikenünk vajjal, és belerakjuk a krumplit, a tejszínnel lelocsoljuk, és sütőbe tesszük.
3. Amikor már félig megsült, ráreszeljük a sajtot, és pirosra sütjük.
BŐ ZSÍRBAN SÜLT BURGONYKÖRETEK A burgonyát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, konyharuhával leszárítjuk és a kívánt formára, daraboljuk. Most konyharuhával újra leszárítjuk, ami a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a resze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 ek olajon megpirítjuk a rizst kb. 3 percen keresztül folyamatosan kevergetve, majd felöntjük a forró vízzel, megsózzuk, megkeverjük, és fedő alatt közepes lángon kb. 12 p...
Elkészítési idő: 21 perc Nehézség: KönnyűA főtt és áttört burgonyába tejben megfőzött és áttört fokhagymát, sót, borsot, petrezselyemzöldet keverünk. Tálaláskor szeletekre vágott és olíva olajban pirosra sütött fokhagymas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű