1 kg krumpli, 2 ek liszt, 5 dkg vaj, 1 tojássárgája, 1,5 dl tejszín, reszelt sajt
1. A krumplit megfőzzük, majd összetörjük.
2. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját és a lisztet.
3. Egy tepsit vastagon kikenünk vajjal, és belerakjuk a krumplit, a tejszínnel lelocsoljuk, és sütőbe tesszük.
3. Amikor már félig megsült, ráreszeljük a sajtot, és pirosra sütjük.
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Összekeverjük a liszttel - nem kell sűrű masszának lennie! Az apróra vágott hagymát/snidlinget és petrezselyemzöldet, valamint a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTeflon serpenyőben hevítsük fel a kókuszolajat közepes lángon, adjuk hozzá a kelbimbót és kb. 8 perc alatt pirítsuk meg. Adjuk hozzá a vizet, tegyünk rá fedőt és újabb 8-10 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröslencsét mosd meg, majd tedd annyi vízbe, amennyi ellepi. Tegyél hozzá babérlevelet, és sózd meg. Főzd addig, amíg el nem fő a leve. Amikor elveszti a színét, és puha lesz, v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, és megszórjuk a cukorral. 10 perc alatt felfuttatjuk. 2. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű