6 tojás, 6 púpozott ek cukor, 6 ek víz, 8 púpozott ek liszt, 1 tk szódabikarbóna
1. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a vízzel és a szódabikarbónával együtt még egy jó ideig keverjük (a régi szakácskönyvek 10 percet javasolnak).
2. Ezután tesszük bele felváltva a lisztet, meg a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A vajas piskótához a puha vajat a porcukorral és a citrom lereszelt héjával kihabosítom, majd két-három részletben hozzádolgozom a lazán felvert tojásokat is. Végül belekeverem a l...
Elkészítési idő:Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só...
Elkészítési idő: