Családireceptkönyv.hu

Vizes piskótalap


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojás, 6 púpozott ek cukor, 6 ek víz, 8 púpozott ek liszt, 1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:


1. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a vízzel és a szódabikarbónával együtt még egy jó ideig keverjük (a régi szakácskönyvek 10 percet javasolnak).

2. Ezután tesszük bele felváltva a lisztet, meg a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Vizes piskótalap

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Répatorta (Jamie Oliver)
Répatorta (Jamie Oliver)

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, félretesszük. A puha vajat robotgéppel kikeverjük a cukorral, egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat is. Beleszitálju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szamos Eper torta
Szamos Eper torta

Elkészítése: a tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, a sárgáját a porcukorral kihabosítjuk, a kakaóport az olajjal elkeverjük. A tojásfehérje habhoz adjuk a tojássárgáját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
GESZTENYÉS KAKAÓTORTA
GESZTENYÉS KAKAÓTORTA

A sütőformát sütőpapírral béleljük. A lisztet, cukrot, szódabikarbónát és sütőport összekeverjük. A kávés vizet az olajjal és tejjel összekeverjük. A száraz hozzávalókhoz keverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Eperkrémes csokimázas pite
Eperkrémes csokimázas pite

A pitealap hozzávalóit összeaprítjuk, majd lenyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt piteformába, hűtőbe tesszük. Az eperkrém hozzávalóiból a hagyományos módon sűrű pudingot főzünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk