6 tojás, 6 púpozott ek cukor, 6 ek víz, 8 púpozott ek liszt, 1 tk szódabikarbóna
1. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a vízzel és a szódabikarbónával együtt még egy jó ideig keverjük (a régi szakácskönyvek 10 percet javasolnak).
2. Ezután tesszük bele felváltva a lisztet, meg a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A tortaformát előkészítünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket elkezdjük kihabosítani. Közben több részletben beledolgozzuk a cukrot és addig verjük, amíg kemény h...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElkészítése A lisztbe keverünk 5 deka darált diót, fél csomag sütőport. A sütőt előmelegítjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojásfehérjét 1 csipet sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz 5 tojásból a szokott módon piskótát sütünk, majd félretesszük hűlni. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, az alaposan megmosott, lereszelt citromhéjat és a kifacsar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Első körben a grillázst készítjük el. A cukrot száraz serpenyőben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a diót, összekeverjük, majd sütőpapírra kiöntjük és kihűtjük. A tésztához...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű