2 kg finomliszt, 30 dkg áttört, főtt burgonya, 4 dkg élesztő, 1-1,5 1 víz, 2 dkg só
1. A langyos lisztet nagy tálba átszitáljuk, közepére mélyedést készítünk és a langyos vízben eloszlatott élesztőt beleöntjük.
2. Kevés lisztet ráhintünk és kovászt keverünk belőle.
3. Letakarjuk, meleg helyre tesszük, kelni hagyjuk.
4. Ezután elkészítjük a langyos sós vizet.
5. A liszthez hozzátesszük a kihűlt, jól áttört főtt burgonyát, és annyi sós vizet öntünk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
6. Alaposan, erősen dagasztjuk addig, amíg kezünktől és az edénytől el nem válik.
7. Ezután a tésztát meghintjük liszttel, tiszta konyharuhával letakarjuk, és ha a helyiség nem elég meleg, egy tiszta pokróccal is letakarjuk.
8. 60 percen keresztül hagyjuk kelni.
9. Ez idő letelte után, és ha megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkára borítjuk.
10. Átgyúrjuk, hogy a gáz eltávozzék, és kilisztezett két tepsibe tesszük.
11. 30-40 percig hagyjuk kelni.
12. Előmelegített, közepes erősségű sütőben 1-1,5 órán át lassan sütjük.
13. Mielőtt a sütőbe tesszük, vízzel széles ecsettel bekenjük, és nagy pengéjű késsel 2-3 cm mélyen bevágjuk.
14. Mielőtt a kenyér megsült, kivesszük; vízzel bepermetezzük, és 5-10 percre visszahelyezzük a sütőbe.
Egyszerűen összedolgozzuk az alapanyagokat úgy, hogy egy gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk két részre, és hagyjuk pihenni. Ezalatt reszeljünk le egy kis tálba egy kis gerezd fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon bedagasztom a tésztát, majd hagyom, hogy duplájára keljen. Ezután enyhén lisztezett felületre borítom, három egyenlő részre osztom. Gömbölyítem őket, majd kb. 10 p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit a hagymával tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, és a fűszereket. Elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Kezünkkel összedolgozzuk, közben hozzáöntjük a viz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű