4 db burgonya (nagy), 10 dkg kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 125 g krémsajt (sonkás mackósajt), 10 dkg sajt (trappista), 3 db lila hagyma, fokhagymapor ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 tk paprikakrém (piros arany), 90 g tejföl, 1 ek napraforgó olaj
1. A burgonyát feltesszük egészben héjába főlni.
2. A szalonnát, sajtot, kolbászt felkockázzuk.
3. A kihűlt burgonyát meghámozzuk, majd bevágjuk három helyen és beletesszük a mackósajtot, kolbászt, szalonnát és a hagymát, külön-külön minden vájatban.
4. Ha szétesne a krumpli, akkor fogpiszkálóval összetűzzük.
5. A tejfölbe belereszeljük a trappista sajtot, beletesszük a piros aranyat és a borsot, majd elkeverjük.
6. A burgonyát tepsibe tesszük, a kivájt burgonyaforgácsokat is, és rátesszük a tejfölt.
3 kiszárított vagy enyhén megpirított zsemlét kockára vágunk. Apróra vágott 5 d füstölt szalonna zsírján 1 fej hagymát pirítunk, petrezselymet fonnyasztunk, ráöntjük a zsemlére, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit meghámozzuk, majd kb. fél centis szeletekre vágjuk. Ezután 5 percig sós vízben főzzük. Egy hőálló tálat kivajazunk, és belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, m...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű2 marék sóskát megmosunk, a szárát leszedjük, forró vízzel leforrázzuk és még egy kicsit főzzük. Leszűrjük, majd egy kevés friss vizet öntünk rá (oxalátcsökkentés! - a főző vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 190 ° C fokra. 12 muffin formát vajazz ki 2. Helyezzük a burgonya szeleteket egy nagy tálba. 3. Adjunk hozzá olvasztott vajat, parmezán sajtot, kakukkfü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű