4 db burgonya (nagy), 10 dkg kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 125 g krémsajt (sonkás mackósajt), 10 dkg sajt (trappista), 3 db lila hagyma, fokhagymapor ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 tk paprikakrém (piros arany), 90 g tejföl, 1 ek napraforgó olaj
1. A burgonyát feltesszük egészben héjába főlni.
2. A szalonnát, sajtot, kolbászt felkockázzuk.
3. A kihűlt burgonyát meghámozzuk, majd bevágjuk három helyen és beletesszük a mackósajtot, kolbászt, szalonnát és a hagymát, külön-külön minden vájatban.
4. Ha szétesne a krumpli, akkor fogpiszkálóval összetűzzük.
5. A tejfölbe belereszeljük a trappista sajtot, beletesszük a piros aranyat és a borsot, majd elkeverjük.
6. A burgonyát tepsibe tesszük, a kivájt burgonyaforgácsokat is, és rátesszük a tejfölt.
A meghámozott, felkockázott paszternákot és burgonyát tegyük fel sós vízben főni. Kb. 25-30 perc alatt megpuhul, ekkor szűrjük le. Öntsük a zöldséget vissza a lábasba, adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűrépát megpucoljuk hámozóval, és lemossuk. Eztán négybe vágjuk hosszában, kb. kettőbe keresztben. A zellert is megpucoljuk, és kisujjnyi csíkokra vágjuk. Fogunk egy nagyobb wokot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajat olvasztani, karikára szeletelt répát sóval, pici borssal :) ételízesítővel, fokhagymával ízesítve lesütni. Hasábokra vágva ugyanezzel az ízesítéssel virsliszerűséget készít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a burgonyát, majd főzzük meg sós vízben, ha megfőtt törjük össze. Tisztítsuk meg a hagymát, mossuk meg majd szeleteljük fel apró kockákra. Reszeljük le a sajtot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű