menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsó leves grízgaluskával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg zöldborsó, 1 ek zsír, 4 szál répa, 2 ek liszt, 2 húsleves kocka, 2 csipet bors, 2-3 mk só, 1,5 ek cukor (ha friss és édes a borsó, akkor nem kell), 1 mk vegeta, kevés petrezselyemzöld, 1 szelet zöldpaprika, 1/2 paradicsom

grízgaluska: 1 tojás, 1 tk vegeta, 70 gr búzadara

Elkészítés:


1. Megcsináljuk a grízgombócokat. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és berakjuk a hűtőbe, max. 30-ig.

2. A lábosba beletesszük a zsiradékot, és a borsót a karikára vágott répával megdinszteljük, mikor már majdnem puha, rárakjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, kicsit megkeverjük, ( kicsit szétnyomkodunk főzőkanállal egy kevés borsót, ettől szép zöld lesz a leves, és az íze is sokkal erőteljesebb) és félrehúzzuk a lábost.

3. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, és felöntjük 1,5-2l vízzel.

4. Fűszerezzük: bors, só húsleves kocka, vegeta, paradicsom, paprika, cukor.

5. Kicsit még tovább főzzük (vigyázzunk, mert könnyen kifut).

6. Befejezés előtt 10 perccel mokkáskanállal beleszaggassuk a grízgombócokat.

Zöldborsó leves grízgaluskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Csicseriborsó leves
Csicseriborsó leves

1. lépés Reszeljük le a citrom héját és tegyük félre. Csavarjuk ki a levét. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Kockázzuk fel a répát és a zellert. 2. lépés Pirítsuk meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tiroli gombócleves
Tiroli gombócleves

A zsömléket apró kockákra vágjuk és forró tejjel meglocsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, sót, borsot, a lisztet, összekeverjük, majd a tojásfehérjékkel és a finomra vágott metélő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
falusi májgaluska
falusi májgaluska

A májat megmossuk, leszárítjuk, az erektől megtisztítva feldaraboljuk és ledaráljuk, vagy deszkán késsel megkaparjuk. A zsemle héját lereszeljük (morzsaként felhasználható a galusk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Savanykás húsgomsócleves
Savanykás húsgomsócleves

Elkészítjük a húsgombócokat, hogy legyen idejük pihenni, amíg a leves fő. A húsgombócok összes hozzávalóját egy nagy tálban összegyúrjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd enyhén nedv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk