Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zölddinnye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


sárga- vagy görögdinnye, zöld levélfűszerek, só, cukor, torma, szemes bors, ecet, timsó

Elkészítés:


1. Csak egészen apró, legfeljebb 5-6 cm átmérőjű sárga- vagy görögdinnyéket vásároljunk. Nagyobb darabokat igen nehéz az üvegekben elhelyezni.

2. Mossuk, keféljük jól le, a szár- és virágmaradványokat távolítsuk el. Több helyen szurkáljuk meg rozsdamentes villával vagy kihegyezett tiszta fapálcikával.

3. A leforrázáshoz nagyobb edénybe vagy nagy üvegbe rakjuk.

4. Az ecetes uborkánál ismertetett felöntőlevet készítsük el. Itt soha ne felejtsük ki a timsót (1 g/liter felöntőlé), mert a kis dinnyék könnyen megpuhulnak, és a timsó segít a szövetek keményítésében.

5. Fűszerezés: a zöld levélfűszerek, a torma és a szemes fűszerek is azonosak az uborkáéval.

6. Vegyünk literenként 3-4 dkg sót, 4-6 dkg cukrot, és amikor már a zöldfűszereket kiszűrtük és ismét felforraltuk, adjuk hozzá a 2,5-3 dl ecetet.

7. Ezzel, ha így is felforrt, forrázzuk le ismét, majd letakarva hagyjuk másnapig állni.

8.A levet leöntve a dinnyéket rakjuk a végleges üvegekbe, a tetejükre tegyünk egy késhegynyi szalicilt vagy benzoesavas nátriumot.

9. Forrón töltsük rá a felöntőlevet. Légmentesítés után zárjuk le, majd tegyük száraz gőzbe.

Zölddinnye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Réka
2012. savanyúság
2012. savanyúság

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDPARADICSOM
ZÖLDPARADICSOM

Megmostam, leszáraztam és kb. fél centis karikákra vágtam a paradicsomokat. Közben párom megpucolta a hagymákat, amit én a paradicsomok mellé aprítottam. Sóztam, összeforgattam a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Savanyitott gomba
Savanyitott gomba

Forrón üvegekbe tölteni, dunsztolni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hordós házi csemegeuborka
Hordós házi csemegeuborka

Az egész azzal kezdődik (mi 2015.06.27-én kezdtük el), hogy az uborkákat folyó víz alatt egy körömkefével, vagy egy tiszta, eddig még nem használt dörzsis mosogatószivacs segítségé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk