Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zölddinnye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


sárga- vagy görögdinnye, zöld levélfűszerek, só, cukor, torma, szemes bors, ecet, timsó

Elkészítés:


1. Csak egészen apró, legfeljebb 5-6 cm átmérőjű sárga- vagy görögdinnyéket vásároljunk. Nagyobb darabokat igen nehéz az üvegekben elhelyezni.

2. Mossuk, keféljük jól le, a szár- és virágmaradványokat távolítsuk el. Több helyen szurkáljuk meg rozsdamentes villával vagy kihegyezett tiszta fapálcikával.

3. A leforrázáshoz nagyobb edénybe vagy nagy üvegbe rakjuk.

4. Az ecetes uborkánál ismertetett felöntőlevet készítsük el. Itt soha ne felejtsük ki a timsót (1 g/liter felöntőlé), mert a kis dinnyék könnyen megpuhulnak, és a timsó segít a szövetek keményítésében.

5. Fűszerezés: a zöld levélfűszerek, a torma és a szemes fűszerek is azonosak az uborkáéval.

6. Vegyünk literenként 3-4 dkg sót, 4-6 dkg cukrot, és amikor már a zöldfűszereket kiszűrtük és ismét felforraltuk, adjuk hozzá a 2,5-3 dl ecetet.

7. Ezzel, ha így is felforrt, forrázzuk le ismét, majd letakarva hagyjuk másnapig állni.

8.A levet leöntve a dinnyéket rakjuk a végleges üvegekbe, a tetejükre tegyünk egy késhegynyi szalicilt vagy benzoesavas nátriumot.

9. Forrón töltsük rá a felöntőlevet. Légmentesítés után zárjuk le, majd tegyük száraz gőzbe.

Zölddinnye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Vera Ecetes Paprikája
Vera Ecetes Paprikája

ezt a lét ráöntjük a paprikára ,és felöntjük tiszta hideg vízzel .Másnap a levét leöntjük 1 edénybe ,majd újra visszaöntjük a paprikára lekötjük a paprikát és helyére tesszük (mele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vödrös vegyes savanyúság recept
Vödrös vegyes savanyúság recept

A cukrot és a sót kicsi langyos vízben feloldjuk, majd a többi vizet és minden egyéb hozzávalót hidegen bele teszünk a vödörbe. Jól összekeverjük és beletesszük a savanyítani v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
648. Csalamádé, befőzés nélkül
648. Csalamádé, befőzés nélkül

Először előkészítjük a zöldségeket: a hozzávalókat alaposan megmossuk és vékonyra szeleteljük. A káposztát és uborkát vékony gyalun szeleteltem. Az így előkészített zöldségeket egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
káposzta, sárgarépa és alma saláta
káposzta, sárgarépa és alma saláta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk