menu

Családireceptkönyv.hu

Zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt, 2,5 dkg élesztő, 2 dl tej, 2 ek olvasztott margarin, 2 db tojás, 2 kk só, 1 kk cukor + a kenéshez 2-3 ek tej és 1 db tojás sárgájának a keveréke

Elkészítés:


1. A kenyérsütő tartályába belemértem a hozzávalókat, aztán bekapcsoltam a dagasztás programot. amikor a gép már befejezte a keverést, dagasztást, szépen kiemeltem a tésztát, lisztezett tálba tettem, és letakarva hagytam egy órán át kelni.

2. Finoman átgyúrtam, majd nyolc darabra vágtam.

3. Egyenként megformáztam a zsemléket, először a kezemben, úgy, hogy a tésztát folyamatosan forgatva jobb kézzel a szélső peremet aláhajtogattam. aztán enyhén lisztezett munkafelületen a tenyerem alatt meggörgetem.

4. A zsemléket sütőpapíros tepsire pakoltam, távolságot hagyva köztük, mert szépen megnőttek pihenés és sütés közben.

5. Konyharuhával letakarva adtam nekik fél órát, aztán lekentem a tejes tojással, majd az előmelegített sütőbe beloccsintottam egy adag vizet, csak úgy a hőelosztást segítő cserepemre, és bedugtam sülni a zsemléket.

6. Jó 20 -25 perc kellett nekik a süléshez és a kellő barnaság elnyeréséhez.

7. Utána még forrón megspricceltem vízzel őket, és a kenyérvágóra pakolva hagytam, hogy kihűljenek.

Zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ír paraszt kenyér
Ír paraszt kenyér

Az alapanyagokat összekeverjük, majd kézzel jól átgyúrjuk. Áttesszük egy lisztel megszórt gyúródeszkára és cipó alakúra formázzuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Zsemle ír szódás
Zsemle ír szódás

A száraz összetevőket, porokat, átszitálom. 2 A joghurtot, vizet hozzáadom. Fakanállal átkeverem. (Nem kell gyúrni!) A tálból a lisztezett deszkára kiöntöm , 8 db cipót formálok....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Valika receptje alapján készült kenyér
Valika receptje alapján készült kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kukoricás fehér kenyér (Fahej, nosalty)
Kukoricás fehér kenyér (Fahej, nosalty)

A langyos tejben feloldjuk a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni. A liszteket összekeverjük a sóval, a felfutott élesztővel, az olvasztott vajjal és annyi langyos vízz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk