3 dl tej, 50 dkg liszt, 1 cs száraz élesztő, 1,5 tk só, 1,5 tk cukor, 1 tojás
1. A hozzávalókat felsorolás szerint tettem a kenyérsütő gépbe (élesztőt a liszt közepébe kell tenni, aztán betemetni), majd elindítottam a dagasztóprogramot (nálam 2 óra 20 perc), de ha nincs géped, az sem gond, akkor a hozzávalókat összegyúrod (liszt, cukros tejben felfuttatott élesztő, só, tojás, majd langyos helyen kelni hagyod (jó duplájára kell keleszteni).
2. Ha kész, a tésztát lisztezett gyúródeszkára borítod, elfelezed, megint elfelezed és megint , így nagyjából egyenletes tésztamennyiséget kapsz.
3. A kis darab tésztákból gömböt formálsz a kezeddel, többször átforgatod a kezed élével (remélem, érthetően írom ), majd sütőpapírral borított tepsibe rakod, tojással lekened es betolod a sütőbe
4. Én légkeverésesben 160 fokon sütöttem kb. fél órát (amikor szép piros az alja és a teteje is, akkor van kész).
5. A kész zsemléket még forrón egy ecsettel lekened vízzel (gyors mozdulatokkal) és hagyod kihűlni.
6. A tetejére egyébként bármit rakhatsz, sajt, kömény, nagy szemű só, lenmag, szezámmag, napraforgómag, tökmag, ízlés szerint.
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben egy tálban a lisztet, a puha margarint és a tojásokat elmorzsoljuk. A felfuttatott élesztőt is hozzátesszük, és dagasztjuk. H...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: Közepesa hozzávalókat egy tálba mérjük és a robotgép dagasztófejével kb. 5 percig keverjük lágy tésztát kapunk, amiből olajos kézzel gombóckákat formálunk és sütőpapíros teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 0,5 dl langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk.A lisztet a vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot,a csipet sót késhegynyi fahéjat,citromhéjat,végül a tejben felfutta...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes