47,5 dkg fehér kenyérliszt (BL 80), 2 csapott tk só, 2 ek cukor, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dkg olvasztott vaj, 2 dl langyos tej, 1 dl langyos víz
1. 1 dl tejben elkeverünk 1 ek cukrot, simára keverjük benne az élesztőt, és letakarva felfuttatjuk.
2. A lisztbe vegyítjük a sót és a maradék cukrot, hozzáöntjük a vajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és a vizet, és összedolgozzuk.
3. Enyhén lisztezett felületen megdagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
4. Finoman átgyúrjuk, cipó alakúra formázzuk, sütőpapírral bélelt ovális alakú edénybe tesszük, és letakarva, meleg helyen további 15-20 percen át pihentetjük.
5. A pihentetési idő felénél konyhai ollóval mintákat vágunk a kenyér tetejére, hogy tetszetősebb legyen.
6. A sütő aljába egy kis tál vizet teszünk, a sütőt előmelegítjük, majd a kenyeret a papír segítségével egy gáztepsire átemeljük, és pirosra sütjük. (Ha a teteje nagyon pirul, mint ahogy nálam is, alufóliával letakarjuk.)
7. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A paradicsomot felaprítjuk és egy mély tálba tesszük. Ráöntjük a vizet és rámorzsoljuk az élesztőt. Hozzátesszük a többi hozzávalót a só kivételével, jól kidagasztjuk, végül a sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA joghurtot egy tálba tesszük, majd beleszórjuk az összes többi hozzávalót a fűszerkeveréket kivéve. Lágy tésztát gyúrunk belőle, és letakarva állni hagyjuk, míg a kétszeresére nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockázott bacont és a kockára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk és leszűrjük. A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe tesszük. A többit a gépre bízzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyér összeállítása: a teljes előtészta + 100gr sima búzaliszt (gyakran durum lisztet teszek a sima liszt helyett)...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: Közepes