47,5 dkg fehér kenyérliszt (BL 80), 2 csapott tk só, 2 ek cukor, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dkg olvasztott vaj, 2 dl langyos tej, 1 dl langyos víz
1. 1 dl tejben elkeverünk 1 ek cukrot, simára keverjük benne az élesztőt, és letakarva felfuttatjuk.
2. A lisztbe vegyítjük a sót és a maradék cukrot, hozzáöntjük a vajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és a vizet, és összedolgozzuk.
3. Enyhén lisztezett felületen megdagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
4. Finoman átgyúrjuk, cipó alakúra formázzuk, sütőpapírral bélelt ovális alakú edénybe tesszük, és letakarva, meleg helyen további 15-20 percen át pihentetjük.
5. A pihentetési idő felénél konyhai ollóval mintákat vágunk a kenyér tetejére, hogy tetszetősebb legyen.
6. A sütő aljába egy kis tál vizet teszünk, a sütőt előmelegítjük, majd a kenyeret a papír segítségével egy gáztepsire átemeljük, és pirosra sütjük. (Ha a teteje nagyon pirul, mint ahogy nálam is, alufóliával letakarjuk.)
7. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
https://www.facebook.com/groups/457516162720306 /permalink/491398235998765 A lisztet tálba szitáljuk. A közepére mélyedést formázunk, beleöntünk kevés vizet, beleszórjuk / morz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA száraz kenyeret apró kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a 4 tojást, a 2 dl tejfölt és a lereszelt mozzarella sajtot, majd beleforgatjuk a kenyeret. Sózzuk, borsozzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyapüré előzőnap készült, tejszínnel és vajjal. Kenyérsütőgéppel is bedagasztható, de a folyadékból akkor visszatartanék 2-3 ek-nyit, csak szükség szerint adagolnám hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókból kissé lágyabb tésztát dagasztok, majd hagyom duplájára kelni. Kb. 45-60 perc kell neki Ezután 8 egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, hagyom 5-10 percig pihenn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű