Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zsúrkenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg BL 80 liszt, 1,5 tk só, 1 ek cukor, 2 ek burgonyapehely, 2 dkg vaj, 3 dl tej, 2 dkg élesztő

Elkészítés:


1. A hozzávalókból rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok.

2. Kelesztőtálban duplájára kelesztem.

3. Enyhén lisztezett felületre borítom, majd veknit formázok belőle.

4. Sütőzacskóba, vagy sütőpapírral bélelt jénaiba teszem a megformázott tésztát és hagyom, hogy ismét jó duplájára keljen. Kb. 1 óra kell neki.

5. Miután megkelt pengével bemetszem, vizet permetezek a sütőzacskóba vagy a jénai tetejébe, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.

6. Sütőzacskóban kb. 35-40 perc, jénaiban 5-10 perccel több idő kell neki.

7. Rácsra teszem hűlni.

Zsúrkenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Gyors házi cipó
Gyors házi cipó

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük az összes hozzávalót és fakanállal gyorsan összedolgozzuk őket. Dagasztani...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kovászos kenyér éjjeli hűtős kelesztéssel
Kovászos kenyér éjjeli hűtős kelesztéssel

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Friss, ropogós ciabatta
Friss, ropogós ciabatta

A sütőt elő kell melegíteni a legmagasabb hőfokon (nálam 230 fok), ezt sütőkővel, vagy anélkül is meg kell tenni, sütőkővel a hőfok elérése után még 30 percig melegíteni kell a süt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos-szezámos ropogós
Sajtos-szezámos ropogós

A szezámmagot összekeverjük a fűszerekkel. A tojásokat habosra verjük, összekeverjük a fűszeres szezámmaggal és a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük. Megszórjuk a póréh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk