50 dkg BL 80 liszt, 1,5 tk só, 1 ek cukor, 2 ek burgonyapehely, 2 dkg vaj, 3 dl tej, 2 dkg élesztő
1. A hozzávalókból rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok.
2. Kelesztőtálban duplájára kelesztem.
3. Enyhén lisztezett felületre borítom, majd veknit formázok belőle.
4. Sütőzacskóba, vagy sütőpapírral bélelt jénaiba teszem a megformázott tésztát és hagyom, hogy ismét jó duplájára keljen. Kb. 1 óra kell neki.
5. Miután megkelt pengével bemetszem, vizet permetezek a sütőzacskóba vagy a jénai tetejébe, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.
6. Sütőzacskóban kb. 35-40 perc, jénaiban 5-10 perccel több idő kell neki.
7. Rácsra teszem hűlni.
Este öreg tésztát bekeverni. Reggel, Élesztőt futtatni. A többi hozzávalóval dagasztani.2 x átgyúrni / 20-20 perc/. Darabolni,formázni, keleszteni 20-30 perc. 210 fokon 15-20...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLiszt közepébe 1 dl víz,cukor,élesztő betakarni kis liszttel,felfut,hozzáadni olaj,só és víz.Dagasztani,keleszteni 1 órát. Átgyúrni,formázni.Jénaiba papír ,betenni a kenyeret. Sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. 1,5 dl langyos vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt. 2. A liszttel, a tejföllel, a sóval, az olajjal és az élesztős vízzel tésztát dagasztunk. 3. Ha túl keménynek ér...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA friss vagy szárított élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk. Az átszitált lisztet a sóval és a felfutatott élesztővel összedagasztjuk (ha van saját kovászunk, adjuk hozzá). Akk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes