50 dkg BL 80 liszt, 1,5 tk só, 1 ek cukor, 2 ek burgonyapehely, 2 dkg vaj, 3 dl tej, 2 dkg élesztő
1. A hozzávalókból rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok.
2. Kelesztőtálban duplájára kelesztem.
3. Enyhén lisztezett felületre borítom, majd veknit formázok belőle.
4. Sütőzacskóba, vagy sütőpapírral bélelt jénaiba teszem a megformázott tésztát és hagyom, hogy ismét jó duplájára keljen. Kb. 1 óra kell neki.
5. Miután megkelt pengével bemetszem, vizet permetezek a sütőzacskóba vagy a jénai tetejébe, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.
6. Sütőzacskóban kb. 35-40 perc, jénaiban 5-10 perccel több idő kell neki.
7. Rácsra teszem hűlni.
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük az összes hozzávalót és fakanállal gyorsan összedolgozzuk őket. Dagasztani...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sütőt elő kell melegíteni a legmagasabb hőfokon (nálam 230 fok), ezt sütőkővel, vagy anélkül is meg kell tenni, sütőkővel a hőfok elérése után még 30 percig melegíteni kell a süt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA szezámmagot összekeverjük a fűszerekkel. A tojásokat habosra verjük, összekeverjük a fűszeres szezámmaggal és a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük. Megszórjuk a póréh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű