1 nagy fej vöröshagyma
3 közepes db sárgarépa
2 db fehérrépa
pici karalábé, zeller
1-2 ek olaj
1 ek fűszerpaprika
1 db paradicsom (elhagyható)
1 db paprika ( elhagyható )
2-3 db krumpli
őrölt fűszerkömény, őrölt bors, só ízlés szerint
A hagymát apró kockára vágjuk, reszeljük és megdinszteljük. Tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát. Vízzel felöntjük és belerakjuk a végkonyra felkarikázott zöldséget, a paradicsomot és a paprikát (egészben). Ha kb félig megpuhultak a zöldségek mehet bele a krumpli. Sóval,borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük. A végén megszórható a leves egy kevés apróra vágott petrezselyemmel.
Az olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy edényt töltsön fel 5 liter hideg vízzel. Mossa meg a csontot és forralja gyöngyözve. Tisztítsa meg a húst az inaktól, az esetleg rajta maradt bőrtől, de a zsírréteget hagy...
Elkészítési idő: 11 óra Nehézség: KözepesA vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. A húsokat falatnyi kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük kissé pirítani, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félpuhára pároljuk. Ezu...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes