1 nagy fej cékla (nyers)
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
só
feketebors (őrölt)
2 csipet petrezselyemzöld
1 evőkanál tejszín
600 ml alaplé - zöldség
Felaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk.
Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, burgonyát, céklát és egyforma, apró kockákra vágjuk őket, majd hozzáadjuk a hagymához.
Pár percig pirítjuk a zöldségeket, végül felöntjük a zöldségalaplével (ennek híján vízzel) és 30 percig főzzük a levesünket.
Amikor a zöldségek megpuhultak a levesből kiveszünk egy-két merőkanálnyit, amit botmixerrel pürésítünk, majd visszaöntjük a leveshez. (Ez a folyamat el is hagyható)
Kevés petrezselyemzölddel megszórva, kevés tejszínnel vagy tejföllel tálaljuk a levest.
◾️A húst és a zöldségeket felkockázzuk. ◾️A zöldségeket pici olajon megpirítjuk. ◾️Hozzáadjuk a hagymát és a húst. ◾️Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tárkonyt és felöntjük az...
Elkészítési idő: 80 percA zöldségeket és a hagymát az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a karfiolt. Ízesítjük fokhagymával, felöntjük vízzel. Puhára főzzük, végén grízgaluskát szaggatunk a levesbe. Ha...
Elkészítési idő: 1 órakis doboz májkonzervet elkeverünk 1 egész tojással, 2 evőkanál zsemlemorzsával, apróra vágott hagymával (mogyorónyi hagymapéppel), esetleg kevés törött borssal. Kávéskanállal kis...
Elkészítési idő:Elkészítése: Kis olajon megpárolom a gombát és a vöröshagymát, majd hozzáadom a csíkokra vágott csirkemellet. Karikákra vágom a fehér és sárgarépát és azt is hozzáadom, majd az...
Elkészítési idő: