1 nagy fej cékla (nyers)
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
só
feketebors (őrölt)
2 csipet petrezselyemzöld
1 evőkanál tejszín
600 ml alaplé - zöldség
Felaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk.
Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, burgonyát, céklát és egyforma, apró kockákra vágjuk őket, majd hozzáadjuk a hagymához.
Pár percig pirítjuk a zöldségeket, végül felöntjük a zöldségalaplével (ennek híján vízzel) és 30 percig főzzük a levesünket.
Amikor a zöldségek megpuhultak a levesből kiveszünk egy-két merőkanálnyit, amit botmixerrel pürésítünk, majd visszaöntjük a leveshez. (Ez a folyamat el is hagyható)
Kevés petrezselyemzölddel megszórva, kevés tejszínnel vagy tejföllel tálaljuk a levest.
A leveskockákat 1 liter vízben felfőzzük, majd hozzáadjuk a kiválogatott, megmosott rizst és puhára főzzük. A tojássáráját felverjük, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, sózzuk, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és a feldarabolt húst. Mikor a hús félig megfőtt, a babot is beletesszük és...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesAz olajat felhevítjük egy mély serpenyőben. A fokhagymát és a gyömbért vékonyra szeleteljük és a felhevített olajon megpirítjuk. A sertésszüzet vékonyra szeleteljük és a fagyaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://aprosef.hu/csulkos_bableves_recept
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű