500 g brokkoli megpárolva,( karfiol, savanyú káposzta, zöldbab)
1 hagyma
1 konzerv csicseri konzerv
kb. 1 pohár rizs és 1 pohár köles
1 rizstejszín-ételízesítő
sajt
A rizst és a kölest megfőzni. A hagymát megdinsztelni erre rátenni a kézzel- aprítóval összetört csicseriborsót. Fűszerezni sóval, borssal, fokhagymával, piros paprikával. A kihűlt rizst, kölest hozzákeverni. Vajjal kikenni a tepsit lerakni a párolt brokkolit- rövid ideig vízben áztatott savanyú káposztát, erre tenni a rizses-csicseris keveréket. Reszelt sajttal megszórni és ételízesítővel ízesített rizstejszínnel meglocsolni. 180 fokon kb. 30 percig sütni.
A burgonyákat alaposan mossuk meg, héjastól tegyük őket egy lábasba, majd jöhet annyi víz, amennyi ellepi, és elkezdjük főzni. A krumplikat puhára kell főznünk, akkor jó, ha a vill...
Elkészítési idő: 15 perc+1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet és a sütőport összekeverjük majd hozzáadjuk a puha habbá vert tejszínhez. Hozzáadjuk a vajat is és kézzel összedolgozzuk. Fél órára hideg helyre tesszük, hogy elég kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karfiolt jól megmossuk, forró vízben nagyon rövid ideig főzzük. Vigyázzunk, kemény maradjon, nehogy elpuhuljon! Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk. Töltelék: A hagymát kevés zsí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst sós vízben 10 perc alatt puhára főzzük. A nagyobb hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy edényben összekeverjük a húsgombóc hozzávalóit: a darált húst, a hag...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes