4 tojás
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 dl lefőzött feketekávé
fél csomag sütőpor
A tészta meglocsolásához:
1 dl elkészített cappuccino
A krémhez:
3 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg mogyorós cappuccino por
1 dl rum
1 dl tejföl
A tésztához a tojások fehérjét felverjük kemény habbá, belekeverjük a sárgákat és a többi alapanyagot, majd jól kikeverjük. Sütőpapírral bélelt, 35 × 27 cm-es tepsiben 200°C-on 15-20 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejszínt felverjük kemény habbá a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a cappuccino port, a rumot, végül a tejfölt. A kihűlt tésztát locsoljuk meg 1 dl cappuccinoval és kenjük rá a krémet. Ízlés szerint díszíthetjük, én tejszínhabmintát tettem rá, de lehet olvasztott csokoládéval leönteni, vagy csokireszelékkel leszórni.
A kekszet apróra törjük és egy tálba tesszük, hozzákeverjük a vajat, vaníliás cukrot és a mézet, jól összedolgozzuk. Egy lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és hűtőbe tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat törjük fel egy tálba, rakjuk félre. Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt gyújtsuk be. Mérjük ki az alapanyagokat. A tojásokat addig verjü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy kis sóval kemény habot verünk. 2. Egy másik tálban a tojássárgáját a cukorral, robotgéppel fehéredésig keverjük. 3. Utána f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a lisztet, a margarint, a darált diót és a reszelt citromhéjat összegyúrjuk. Ha összeállt a tészta, folpackba csomagoljuk és 10 percre hideg helyre tesszük. Utána kb. f...
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: Közepes