Családireceptkönyv.hu

Aszalt szilvás tekercs


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,

Töltelék:

1 cs aszalt szilva
1 kis üveg szilvalekvár
kicsi cukor

Elkészítés:


Elkészítés:
Az aszalt szilvát a lekvárban egy kicsit (kevergetés mellett) felfőzöm, majd rúdmixerrel összepépesítem.
Kicsi cukrot teszek bele és hagyom kihűlni.

A hozzávalókat a kenyérsütő tartályába teszem, a gép gombóccá dagasztja, majd vékonyra nyújtom és megkenem az elkészített "lekvárral".
A továbbiakban úgy készítem, mint a hagyományos kakaós csigát.
Hideg sütőbe rakom és kb 1/2 óra alatt megsütöm. (200 °C-on rögtön sütni!)
A tésztát sütés előtt felvert egész tojással vékonyan bekenhetjük, de nem fontos.

Aszalt szilvás tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Bejgli kelesztés nélkül
Bejgli kelesztés nélkül

Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
10 perces kuglóf
10 perces kuglóf

◾️A tojások sárgáját a tejjel kikeverjük. ◾️Hozzáadjuk az olajat, az édesítőt és a zero vanillint. ◾️Mehetnek bele az átszitált lisztek, a só, a sütőpor és a habbá vert tojásfehé...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Puha mákos kuglóf (Sóbors)
Puha mákos kuglóf (Sóbors)

A lisztet szitáljuk tálba és keverjük össze a sütőporral. A tojásokat a cukorral keverjük habosra. Miután a tojásokat kikevertük, öntsük hozzá a tejet, joghurtot, olajat, a citr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tízperces bögrés kuglóf (Rupáner)
Tízperces bögrés kuglóf (Rupáner)

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 2. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. 3. A fehérjét kemény habbá verjük. 4. A sárgáját és a cukrokat összekeverjük, majd hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk