0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,
Töltelék:
1 cs aszalt szilva
1 kis üveg szilvalekvár
kicsi cukor
Elkészítés:
Az aszalt szilvát a lekvárban egy kicsit (kevergetés mellett) felfőzöm, majd rúdmixerrel összepépesítem.
Kicsi cukrot teszek bele és hagyom kihűlni.
A hozzávalókat a kenyérsütő tartályába teszem, a gép gombóccá dagasztja, majd vékonyra nyújtom és megkenem az elkészített "lekvárral".
A továbbiakban úgy készítem, mint a hagyományos kakaós csigát.
Hideg sütőbe rakom és kb 1/2 óra alatt megsütöm. (200 °C-on rögtön sütni!)
A tésztát sütés előtt felvert egész tojással vékonyan bekenhetjük, de nem fontos.
A lisztet egy nagy tálba szórom . Közepében kis fészket alakítok ki , beleszórom a porcukrot , amire rámorzsolom az élesztőt , majd ráöntöm a meglangyosított tejet . Hagyom, hogy f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszuk szét a tojásokat. A tojássárgát keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal, végül apránként keverjük hozzá a túrót. A lisztet és a sütőport szinté...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat megolvasztjuk és meglangyosítjuk a lisztet meg 1 dl tejet: mindezt a mikrohullámú sütőben a legegyszerűbb elintézni. A vajat kihűtjük. A tejhez hozzáadunk egy c...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes