13 kanál liszt
13 kanál cukor
13 kanál étolaj
9 kanál tej
4 db tojás
fél cs sütőpor
1 ü. meggy
kevés fahéj
A tojásokat kettéválasztom, a tojások fehérjét tálban habbá verem.
A a sütőporos liszt kivételével a többi hozzávalót elkeverem, majd a lisztet és a felvert habot is hozzáadom.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntöm, megszórom fahéjas lecsepegtetett meggyel, durvára tört dióval és megsütöm. Előmelegített sütőben kb 35-40 perc.
A tojásokat a joghurttal jól összekeverjük, hogy krémes állagú legyen. Beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a vaníliát és a reszelt citromhéjat. Egy tepsit bélelj ki papírral és tégy b...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. 1 tojást habosra keverünk 5 evőkanál kristálycukorral. Hozzáadunk 1,5 dl tejfölt, 5 evőkanál lisztet és a mokkáskanál sütőport. Simára keverjük, végül hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet a cukrokkal és a vajból egy evőkanálnyi mennyiséggel éppen csak megolvasztom, majd a tűzről levéve, a maradék vajjal és a tojással együtt kihabosítom (tejeskávé színű les...
Elkészítési idő: 15 perc+pihen Nehézség: KönnyűA cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem a vajat egyenként hozzáadva a tojássárgáját.Folytonos keverés mellett hozzáadagolom a tejfölt a citrom héját a levét a túrót,a vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes