20 dkg kristálycukor
5 dkg barna cukor
1 szál vanília
1 tk fahéj
1 mk szegfűszeg
1 mk reszelt szerecsendió
1 mk őrölt gyömbér
1 mk kardamom
késhegynyi szegfűbors
1 kezeletlen narancs héja
Fantasztikus illatot, ízt ad teának, kávénak, kakaónak.
Benne van a karácsonyinak besorolt ízeket adó összes fűszerféle.
A narancs héját reszeljük le, 5 dkg cukorral tegyük a forgókésesbe és alaposan aprítsuk össze.
Ha nedvesnek érezzük, terítsük szét egy papíron és hagyjuk száradni. Keverjük el ezzel a narancsillatú cukorral a többi hozzávalót. Töltsük kis üvegekbe, celofán zacskókba és díszítsük ki a csomagolást.
A csirkecombokat, alaposan megmosom, sózom, borsozom, majd a szalonna szeletekkel kibélelt jénai tálba teszem, a bőrös felükkel lefele. Megszóróm a karikára vágott vöröshagymával é...
Elkészítési idő:Az összes hozzávalót tálba téve, gőz fölött addig kevergetjük, amíg puding sűrűségűvé nem válik. Süteményekbe töltelékként, péksütemények mellé lekvár helyett is remek.
Elkészítési idő:EGY KÉT JÓ TANÁCS Elkészítés: 1.....ha még csak szikkadt a zsemle kifli akkor tojásba forgatva bundásan fogyasztható tejjel vagy teával ........................................
Elkészítési idő:A hagymával,fokhagymával,paprikával,paradicsommal--pörköltalapot készítek,ízesítem. Öntök rá egy nagy pohár vizet-- kb. 5-7 percet főzöm,hogy kicsit összeérjen. A borsót,virslit...
Elkészítési idő: 1 óra