20 dkg kristálycukor
5 dkg barna cukor
1 szál vanília
1 tk fahéj
1 mk szegfűszeg
1 mk reszelt szerecsendió
1 mk őrölt gyömbér
1 mk kardamom
késhegynyi szegfűbors
1 kezeletlen narancs héja
Fantasztikus illatot, ízt ad teának, kávénak, kakaónak.
Benne van a karácsonyinak besorolt ízeket adó összes fűszerféle.
A narancs héját reszeljük le, 5 dkg cukorral tegyük a forgókésesbe és alaposan aprítsuk össze.
Ha nedvesnek érezzük, terítsük szét egy papíron és hagyjuk száradni. Keverjük el ezzel a narancsillatú cukorral a többi hozzávalót. Töltsük kis üvegekbe, celofán zacskókba és díszítsük ki a csomagolást.
A tejet 25-30 fokra melegítjük, majd beletesszük az oltóenzimet. Fél óra múlva szűrövel egy nagy gézre, amit egy megfelelő edénybe tettünk, szedjük az alvadékot, és összegyúrj...
Elkészítési idő:Az elkészítés roppant egyszerű. Fogunk egy nagy tálat és belerakjuk a lisztet és hozzáadjuk a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot. A 2 tojást szétválasztjuk és a fehérjét, egy...
Elkészítési idő:A totu készítéséhez először is egy kis sóval verd fel kemény habbá a tojásfehérjéket. Majd egy jó nagy edénybe rakj fel a tűzre vizet (lehetőleg szűrt vizet) és rakj bele annyi 10%...
Elkészítési idő: