1 doboz laskagomba
só, bors, vegeta
paradicsom, paprika (1-1db)
1 fej hagyma
húsleves (vagy alaplé)
A nokedlihez:
tojás
liszt
víz
1 nagy cs. kapor
A nokedlihez a friss kaprot megmosom, összevágom, a nokedlitésztát kikeverem és hozzáadom.
Sós, forrásban lévő vízbe szaggatom és megfőzöm.
A laskát megmosom, megpucolom és a hagymával együtt összevágom. A hagymát kevés forró olajba rakom, megpirítom, rádobom a gombát, majd amikor kicsit lepirult, felöntöm húslevessel (kockából is jó)és fűszerezem. Fedő alatt készre főzöm és nokedlivel tálalom.
A hajdinát egy edényben szárazon szétpattogtatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket – a hagymát meg a sárgarépát –, babérlevelet, sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Készre főzzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, beletesszük az őrölt paprikát, belevágjuk a paprikát, paradicsomot, cukkinit, erős paprikát, fűszereket, 1-2 percig pirítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű600 g gomba, 120 g vöröshagyma, 100 g zsiradék, 300 g zöldpaprika, 100 g paradicsom, 3 teáskanál édesnemes paprika, fokhagyma, ízlés szerint só
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát szárával együtt nagyon apróra daraboljuk. A hagymát is apróra vágjuk, kevés olajon sárgára pirítjuk, kihűtjük. Egy nagy tálban összekeverjük a gombát, átnyomott fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű