25 dkg vaj
25 dkg porcukor
6 tojás
1 csomag sütőpor
25 dkg liszt
1 kanál kakaó
vaj
liszt
A vajat a porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporos lisztet is a masszához adjuk. 2-be vesszük, az egyikbe kakaót keverünk.
A kétféle tésztát habverővel 2-3 mozdulattal lazán összekeverjük, majd vajazott, lisztezett kuglófformába öntjük, és közepes fokozaton 45 percig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, és porcukorral megszórva, vagy csokival leöntve tálaljuk.
A kelt tésztát klasszikus módon elkészítjük, csupán annyi a különbség, hogy nem egész tojással készítjük, hanem csak a tojásfehérjével (amit előtte habbá verünk). A tojássárgát fél...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű7,5 dl tejet meglangyosítunk a cukorral, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, hagyjuk megkelni. Közben az édesítő tablettákat kanállal megtörjük, és 42 szemet másfél dl tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a kézmeleg vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ha kész, nagyobb tálba ötjük, hozzáadjuk a 2 tojást, az olvasztott vajat, és a maradék cukrot. Elkezdjük keverni,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes.A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a szokásos módon kelt tésztát készítünk, amit jól kidolgozunk. A tésztát kétfelé vesszük és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót é...
Elkészítési idő: 1,5 ÓRA Nehézség: Könnyű