3 dl langyos tej,2,5 dkg élesztő,15 dkg cukor,kicsi vanília aroma,csipet só,5 dkg olvasztott vaj vagy margarin,60 dkg liszt,2 tojás sárgája, a kakaós feléhez 2 evőkanál kakaó.A lekenéséhez egy egész tojás.Kelt tésztát készítünk kettévesszük,az egyik felébe kerül a kakaó,és hogy ne legyen száraz a kakaós fele egy kicsi folyadék/Víz,tej/.
A duplájára kelesztjük őket.A 2 részt ismét 2-é vesszük.Egyforma 4 "lapot" nyújtunk belőlük.fehérre megy a kakaós,fehér és a kakaós megint.Feltekerjük,fonjuk,kelesztjük,és a tojással lekenjük.Kelesztjük és sütjük.
Szitáljuk át a lisztet, majd a tejet langyosítsuk meg mehet bele az elesztő három kanál liszt a kimértből, futtassuk fel. A kimért lisztből vegyünk ki kb 10 dkg. Ha felfutott az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához 3 rúdhoz A tejbe beletesszük az 1 ek cukrot, majd mikor langyos, belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előtésztát a sütés előtti este készítsd el: a langyos tejben oldd fel az élesztőt, majd keverd bele a lisztet egy fakanállal. Takard le és szobahőmérsékelten pihentesd egy éjsza...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes