70 dkg finomliszt
3,5 dkg élesztő
2,5 dl langyos tej
4 evk. cukor
4 tojás sárgája
1 kupica narancspálinka
1 csipet só
1 narancs reszelt héja
8 dkg olvasztott vaj
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, majd a kenyérsütő tartályába teszem a többi hozzávalóval együtt és alaposan kidolgoztatom.
A tésztát letakarva duplájára kelesztem, majd kinyújtom és fánkszaggatóval kiszaggatom.
Újra kelesztem (kb. 30 perc), aztán felmelegített olajban (ne legyen túl forró)lassan megsütöm.
Először a tetejével lefelé rakom az olajba, lefedem, amikor megsült, megfordítom és fedő nélkül készre sütöm.
1. A lisztet a tojássárgájával, egy csipet sóval és 1/4 l ásványvízzel elkeverjük. A tésztát pihentessük legalább 30 percig. 2. A vöröshagymát felkarikázzuk, és 1/2 csésze zölds...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. A tojásfehérjéket a cukorral,citrom levével verjük kemény habbá. Majd keverjük bele a darált diót. A tésztasütő formákat béleljük ki vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÉpített: 1 doboz tejszín (200 gr) lesz. 200 gr és csokis csokoládé keveréke. Fent van a szekrényben, a textúra. Egy csésze mogyorós adnak hozzá egy csésze mogyorós, mielőtt szakadó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tésztát: összemorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd egy nagy tálban összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Két cipóra osztjuk, hideg helyen pihentetjük. Kibélelünk az egyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű