70 dkg finomliszt
3,5 dkg élesztő
2,5 dl langyos tej
4 evk. cukor
4 tojás sárgája
1 kupica narancspálinka
1 csipet só
1 narancs reszelt héja
8 dkg olvasztott vaj
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, majd a kenyérsütő tartályába teszem a többi hozzávalóval együtt és alaposan kidolgoztatom.
A tésztát letakarva duplájára kelesztem, majd kinyújtom és fánkszaggatóval kiszaggatom.
Újra kelesztem (kb. 30 perc), aztán felmelegített olajban (ne legyen túl forró)lassan megsütöm.
Először a tetejével lefelé rakom az olajba, lefedem, amikor megsült, megfordítom és fedő nélkül készre sütöm.
A banánt vágd kisebb darabokra, és az aszalt gyümölcsök kivételével minden hozzávalót adj hozzá, turmixold össze. A folyékony tésztához keverd hozzá a felaprított aszalt gyümölcsö...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA dió töltelékhez: 3 db tojás sárgája 15 dkg porcukor 15 dkg darált dió 3 db tojás fehérje baracklekvár a tészta kenéséhez
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 2. Szórd ez egyik tálba a lisztet, sütőport, fahéjat, cukrot, és kutyuld őket jól össze. 3. És akkor a "finomság" is mehet bele a lisztes cuc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal, csipet sóval elmorzsolni, majd a tejben feloldott, kevés cukorral megfuttatott élesztőt hozzáadni, a tojások sárgájával összegyúrni, eldolgozni. Pihentetés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű