10-12 db virsli,
egy fehérkenyér alaptészta-kenyérsütős
( 2 dkg só, 2 dkg cukor, 2 dkg vaj, 375 ml víz, 660 gr liszt, 2,5 kis mérő sz. élesztő, tészta program ),
a kenéshez 1 tojás sárgája.
A gép kidolgozza a tésztát, így a dolgom csak annyi, hogy kinyújtom a tésztát, felvágom 10-12 db-ra, beletekerem jó szorosan a virsliket, majd megkenem tojássárgájával.
25 perc kelesztés, utána sütés 200 c-on, kb. 25 percig.
Félidőben a tetejére reszelt sajtot szórok és készre sütöm.
A dióféléket, magvakat ( én most törökmogyorót, kesudiót és pekándiót kevertem) összekeverem egy tálban 1-1 teáskanál curryvel és Ras el Hanouttal, 3 tk sóval, fél tk őrölt papriká...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA megmosott spárgát az alján ívben meghajlítjuk, majd hagyjuk ketté roppanni. A fejes részt lobogó sós, eritrites vízben 5 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, majd a többi hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVastagabb karikára vágom a hagymát é bepanírozom
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb. 1 dl tejszínhez hozzákeverjük a reszelt csokoládét, s lassú tűzön, gőz fölött megolvasztjuk. A maradék tejszínhez hozzákeverjük a tojást, a porcukrot, majd gőz fölé tesszük, s...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű