kevés olaj
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
5 db gomba
egy kis darabka zeller
egy negyed karalábé
1 db burgonya
1 doboz kukorica konzerv
fél paradicsom
1 marék betű (vagy bármilyen) tészta
só, bors, vegeta
A zöldségeket megpucolom, felkarikázom, a gombát, paradicsomot felszeletelem, a kukoricát leszűröm.
A hagymát kockára vágom és kevés felforrósított olajban megpárolom.
Ráteszem a zöldségeket a krumpli és a kukorica kivételével.
Ízesítem, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi és fedő alatt félkészre főzöm.
Akkor adom hozzá a kockára vágott krumplit, utánasózom(ha kell) és készre főzöm.
Beleteszem a kukoricát, és a marék tésztát, aztán már csak egyet forralok rajta és fedő alatt hagyom a tésztát megpuhulni benne. Tálaláskor petrezselyemmel díszítem.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát karikára, a krumplit kockára vágjuk. A gomba, ha konzerv, átmossuk, lecsepegtetjük, ha egész, akkor vékony csíkra vágjuk. A vö...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA lencsét előző este átválogatom, bő vízbe áztatom, lehetőség szerint a vizet többször cserélem a felhasználásig. Forró zsiradékban a vöröshagymát megfonnyasztom, benne a fokhag...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA halat megtisztítjuk, kifilézzük. A fejéből, a farkából és az uszonyokból , valamint az apró haldarabkákból készítjük a halászlé alaplevét, a halfilét pedig beletesszük a levesbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet kevés vajon megpirítom, majd 1 liter vízzel vagy alaplével felengedem. Hozzáadom a reszelt sajtot, borsot, zúzott fokhagymát. A tojást szétválasztom, a sárgáját összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes