Hólabda
Tészta:
8 tojássárgáját,20 dkg porcukorral,8 kanál forró vízzel habosra keverünk.Hozzá adunk 2 e.kanál kakaót,25 dkg lisztet,1 cs sütőport és a 8 tojás keményre felvert habját.Két részben sütjük.
Krém:
fél liter tejben,5 kanál lisztet sűrűre főzünk és hagyjuk kihülni.20 dkg Rámát 20 dkg porcukorral,1 cs vaníliás cukorral habosra keverjük és a kihűlt főzött krémhez mixeljük.
A piskótákat pogácsaszaggatóval lukasztjuk,krémmel megkenjük,összeragasztjuk.külsejét szintén ezzel a krémmel kenjük,kókuszba forgatjuk
Hozzávalókat összekeverjük, meggyúrjuk, gombócokat formálunk. Étolajba, nem túl forróba belerakjuk és forgatva kisütjük. Porcukorral meghintjük, lekvárral vagy édes tejföllel tála...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KözepesA lapok A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét pici sóval kemény habbá, a sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a kakaót az egyik laphoz, a kókuszt a másik laph...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű