Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hólabda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hólabda
Tészta:
8 tojássárgáját,20 dkg porcukorral,8 kanál forró vízzel habosra keverünk.Hozzá adunk 2 e.kanál kakaót,25 dkg lisztet,1 cs sütőport és a 8 tojás keményre felvert habját.Két részben sütjük.
Krém:
fél liter tejben,5 kanál lisztet sűrűre főzünk és hagyjuk kihülni.20 dkg Rámát 20 dkg porcukorral,1 cs vaníliás cukorral habosra keverjük és a kihűlt főzött krémhez mixeljük.
A piskótákat pogácsaszaggatóval lukasztjuk,krémmel megkenjük,összeragasztjuk.külsejét szintén ezzel a krémmel kenjük,kókuszba forgatjuk

Hólabda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokoládés meggyes -joghurtos kocka
Csokoládés meggyes -joghurtos kocka

A piskóta elkészítése: A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük,apránként adjuk hozzá a cukrokat ,kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral,s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Banános - Banános tekercs tejszínhabbal - OK
Banános - Banános tekercs tejszínhabbal - OK

1. A tojást a cukorral és a vaníliakivonattal habosra verjük, hozzáadjuk a lisztet és óvatosan eldolgozzuk. 2. Ezután hozzáadjuk a puha vajat és a mézet, majd ismét eldolgozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Almás, diós kevert, csokimázzal
Almás, diós kevert, csokimázzal

A tojást kikeverjük a cukrokkal és a lereszelt almával. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd az almás masszához adjuk, és fakanállal összeforgatjuk. Sütő...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kati tészta
Kati tészta

a tésztához valókat össze gyurjuk ---3 részre osztjuk és a tepsi hátán egyenként megsütjük amelyik rosszabbul sikerült egy tálba összemorzsoljuk és beáztatjuk a tej+ rum keverék...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk