Diós tortalap.
Diós lapokat sütöttem, a krém az csokis lesz, most leírom a nekem bevált receptemet hátha tudok v.kinek segíteni, OK?
26 cm tortasütő, 1 laphoz írom a mennyiséget:
6 tojás, 12 dkg porcukor, 10 dkg finom liszt, 8 dkg darált dió, 6 gr sütőpor,
2 EK víz
A tojás fehérjét pici sóval felverem kemény habnak, sárgáját a cukorral, vízel kikevertetem majd hozzá szitálom a lisztet, sütőport és a diót.Összekeverem majd lazán hozzáadom a fehérjét. Tortasütő aljába teszek sütőpapírt és bele öntöm a masszát, elsímitom úgy hogy a t.sütő oldalára egy picit felkenem a tésztát. Az én sütőmben 200 fokon kezdem sütni k b 15 percig, majd csökkentem 170 fokra. 40 percig sütöm összesen.
A vajat, a tojást és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzá keverjük a száraz hozzávalókat is. Frissen tartó fóliára (folpack) rúd formájúra halmozzuk a keveréket úgy, hogy amiko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mintához való tésztát készítjük el elsőként. Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral. A tojásfehérjét habosítsuk fel kissé. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojásfehérjét é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint elkeverem kevés forró vízben, néha ránézek és meg keverem, nehogy összeálljon. A túrót a joghurtot a vaníliás cukrot és a kristály cukrot össze dolgozom homogén masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük habosra a Rámát a barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz