Hozzávalók:
6 tojásból piskóta
Krém:
0.5 liter főző tejszín
300 g cukor
1 tábla fehér csokoládé
dió
Az elkészítése roppant egyszerű. Felforraljuk a tejszínt és félretesszük. Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett,, felolvasszuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes óvatosan (több részletben) hozzáöntjük a forró tejszínt. Ennél a pontnál vigyázni kell, mert a tejszín, a sokkal forróbb cukorhoz érve rögtön ki akar majd futni. Ezért kell nagy edénybe feltenni, hogy ne tudjon kiszaladni. Ha simára kevertük vegyük le a gázról, dobjuk bele a fehércsokoládét és keverjük simára. Ha langyosra hűlt, tegyük hűtőbe egy éjszakára. Be fog sűrűsödni. Másnap habosítsuk ki, de először csak lassú fordulatszámon, majd végül keverjük át egy kicsit gyorsabb fokozaton, de csak rövid ideig. Ha sokáig keverjük gyors fokozaton, akkor ki fog csapódni, ki fog ikrásodni.
A tésztához a lisztet átszitáljuk a sütőporral és az étkezési keményítővel. A tojások sárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a puha Ramát, a sót, majd a lisztes keveréket is beledol...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű6 dl vízbe szórjuk a sót, az édesítőt, a fahéjat, a szegfűszeget, és feltesszük főni. Amikor felforrt, beletesszük a barackot, és kb. 10 percig hagyjuk puhulni. Közben a lisztet si...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojástekercs:2 egész tojást villával felvertem ízesítettem só ,bors,pici csípős paprika aki szereti,vágtam bele egy szelet pirospaprikát,kertből egy kis zöldhagymát,csöpp olajat te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű