1 kg meggy (magozott)
1 csipet só
5 csapott evőkanál kristálycukor
1 db citrom héja
10 db szegfűszeg (egész)
1 db fahéj (egész)
2 db csillagánizs
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
200 ml főzőtejszín
2 L víz
1A meggyet jól megmossuk, akár többször is, kimagozzuk.
Meggyleves recept
2Edénybe tesszük, felöntjük vízzel (a víz mindig a meggy duplája legyen). Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, és a fűszereket.
Meggyleves recept
3A fűszereket én egy kis gézlapba teszem, cérnával összekötözöm, és így egyben csak kiveszem a levesből, ha kész nem kell keresgélni őket egyesével. A fűszerek közül a csillagánizs természetesen elhagyható, ha nincs a konyhában.
Meggyleves receptMeggyleves receptMeggyleves recept
4Ha felforrt a leves, akkor a tejszínben elkeverjük a lisztet, majd a levesből 2 merőkanálnyit hozzáteszünk és csomómentesre keverjük.
Meggyleves receptMeggyleves receptMeggyleves receptMeggyleves recept
5Majd ezt átszűrve a leveshez öntjük. Átforraljuk, majd lehűtjük.
Meggyleves recept
6Ha kihűlt, mehet a hűtőbe.
Először az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat alaposan meg kell mosni. A héj alatti, sok fontos tápanyagot így megőrizzük, másrészt enyhén az is színez, illetve valamennyi sűrítő anyag is kifő belőle. Az almákat neg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű