menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg meggy (magozott)
1 csipet só
5 csapott evőkanál kristálycukor
1 db citrom héja
10 db szegfűszeg (egész)
1 db fahéj (egész)
2 db csillagánizs
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
200 ml főzőtejszín
2 L víz

Elkészítés:


1A meggyet jól megmossuk, akár többször is, kimagozzuk.
Meggyleves recept
2Edénybe tesszük, felöntjük vízzel (a víz mindig a meggy duplája legyen). Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, és a fűszereket.
Meggyleves recept
3A fűszereket én egy kis gézlapba teszem, cérnával összekötözöm, és így egyben csak kiveszem a levesből, ha kész nem kell keresgélni őket egyesével. A fűszerek közül a csillagánizs természetesen elhagyható, ha nincs a konyhában.
Meggyleves receptMeggyleves receptMeggyleves recept
4Ha felforrt a leves, akkor a tejszínben elkeverjük a lisztet, majd a levesből 2 merőkanálnyit hozzáteszünk és csomómentesre keverjük.
Meggyleves receptMeggyleves receptMeggyleves receptMeggyleves recept
5Majd ezt átszűrve a leveshez öntjük. Átforraljuk, majd lehűtjük.
Meggyleves recept
6Ha kihűlt, mehet a hűtőbe.

Meggyleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Bögrés almaleves
Bögrés almaleves

A pudingport egy bögrébe öntjük és annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. A többi tejet és vizet feltesszük melegedni. Az almákat meghámozzuk ès felkockázzuk. Mikor a tejes víz már f...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zöldbab leves (hideg kapros)
Zöldbab leves (hideg kapros)

A rövid (csövekre) tördelt zöldbabot megmossuk, és egy nagy edénybe bő vízzel feltesszük főzni. A főzővízbe sót és az összekötözött csomagnyi kaprot beletesszük. Miután megfőtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Eperkrémleves (Rupáner)
Eperkrémleves (Rupáner)

1. Az epret megmossuk, majd úgy az egyharmadát félretesszük. 2. Az eper másik kétharmadát felekbe, ha nagyobbak negyedekbe vágjuk, majd egy blenderbe dobáljuk. Ha nem blendert, ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk