1 kg meggy (magozott)
1 csipet só
5 csapott evőkanál kristálycukor
1 db citrom héja
10 db szegfűszeg (egész)
1 db fahéj (egész)
2 db csillagánizs
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
200 ml főzőtejszín
2 L víz
1A meggyet jól megmossuk, akár többször is, kimagozzuk.
Meggyleves recept
2Edénybe tesszük, felöntjük vízzel (a víz mindig a meggy duplája legyen). Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, és a fűszereket.
Meggyleves recept
3A fűszereket én egy kis gézlapba teszem, cérnával összekötözöm, és így egyben csak kiveszem a levesből, ha kész nem kell keresgélni őket egyesével. A fűszerek közül a csillagánizs természetesen elhagyható, ha nincs a konyhában.
Meggyleves receptMeggyleves receptMeggyleves recept
4Ha felforrt a leves, akkor a tejszínben elkeverjük a lisztet, majd a levesből 2 merőkanálnyit hozzáteszünk és csomómentesre keverjük.
Meggyleves receptMeggyleves receptMeggyleves receptMeggyleves recept
5Majd ezt átszűrve a leveshez öntjük. Átforraljuk, majd lehűtjük.
Meggyleves recept
6Ha kihűlt, mehet a hűtőbe.
35dkg annapanni liszt, 15dkg xilitr,13dkg laktmentes margarin,2db tojas, reszelt citromhej, vanilia aroma! Izles szerint lekvarral osszeragasztani! Magaban is "kutya" finom! 2 ora...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük, és fél ó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Beletesszük az epret egy kancsóba, hozzáadjuk a cukrot, a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. 30 dkg csíkokra vágott csirkemellet 2 kk. sóval megsózzuk 2 ek. olajon megpirítjuk. 2. 20 dkg penne tésztát sós, forró vízben puhára főzünk. 3. 3 tojást keményre főzünk. 4. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű