Családireceptkönyv.hu

Meggyleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg meggy (magozott)
1 csipet só
5 csapott evőkanál kristálycukor
1 db citrom héja
10 db szegfűszeg (egész)
1 db fahéj (egész)
2 db csillagánizs
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
200 ml főzőtejszín
2 L víz

Elkészítés:


1A meggyet jól megmossuk, akár többször is, kimagozzuk.
Meggyleves recept
2Edénybe tesszük, felöntjük vízzel (a víz mindig a meggy duplája legyen). Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, és a fűszereket.
Meggyleves recept
3A fűszereket én egy kis gézlapba teszem, cérnával összekötözöm, és így egyben csak kiveszem a levesből, ha kész nem kell keresgélni őket egyesével. A fűszerek közül a csillagánizs természetesen elhagyható, ha nincs a konyhában.
Meggyleves receptMeggyleves receptMeggyleves recept
4Ha felforrt a leves, akkor a tejszínben elkeverjük a lisztet, majd a levesből 2 merőkanálnyit hozzáteszünk és csomómentesre keverjük.
Meggyleves receptMeggyleves receptMeggyleves receptMeggyleves recept
5Majd ezt átszűrve a leveshez öntjük. Átforraljuk, majd lehűtjük.
Meggyleves recept
6Ha kihűlt, mehet a hűtőbe.

Meggyleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar g
g

g

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Puncs szelet
Puncs szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
sós kifli
sós kifli

leírást lásd apróséf blogján

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk