600 g pulykamell
400 g szeletelt bacon
3-4 db tojás
100 g reszelt sajt (trappista)
liszt
só
Egy őzgerincformát kibélelünk bacon-nal, úgy, hogy túllógjon a forma peremén és a végeihez is tegyünk egyet-egyet kilógatva. Ezeket majd rá fogjuk hajtani a töltelékre.
A pulykamellet vágjuk nagyobb kockákra majd sózzuk meg és keverjük át kézzel.
A sajtot lereszeljük.
A tojásokat pici sóval felverjük.
Egy marék pulykamell kockát dobjunk a lisztbe és kézzel forgassuk át, hogy lisztes legyen, majd tegyük a tojásba és villával keverjük át, majd szintén villával kihalászva a húskockákat, merjük a bacon-nal bélelt formába.
Erre szórjuk a sajtot, majd újra ismételjük a műveletet, a legtetejére sajtot tegyünk.
Ráhajtjuk a bacon végeket, én egy csíkot még ráfektettem hosszába a tetejére, hogy lesimítsa, ott tartsa a ráhajtott végeket.
Egy alufóliával bélelt tepsibe állítsuk, mert kifolyik a leve és ráég a sütőre, ha nem vigyázunk.
Alacsony hőmérsékleten, addig sütjük, míg a teteje ropogós pirosra sül.
Ezután kiborítjuk egy másik tepsire úgy, hogy az alja kerüljön felülre és itt is pirosra sütjük.
A csirke csíkokat a felhevített olajon pároljuk,majd adjuk hozzá a gombát,pirítsuk le! Ezután felengedjük a vízzel,hozzá adjuk a tejszínt és a tasak port hozzá keverjük. 5 perc a...
Elkészítési idő:A szárított gombát 5 dl vízzel leforrázuk és lefedve 30 percig ázni hagyjuk. A citromot 8 részre vágjuk és bedörzsöljük vele a csirmecombokat, megkenjük olíva olajjal és 20 percre...
Elkészítési idő: 90 percA csirkecombokat megsózzuk, és megborsozzuk, a vöröshagymát megpuculjuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort, meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban. Oly...
Elkészítési idő: