600 g pulykamell
400 g szeletelt bacon
3-4 db tojás
100 g reszelt sajt (trappista)
liszt
só
Egy őzgerincformát kibélelünk bacon-nal, úgy, hogy túllógjon a forma peremén és a végeihez is tegyünk egyet-egyet kilógatva. Ezeket majd rá fogjuk hajtani a töltelékre.
A pulykamellet vágjuk nagyobb kockákra majd sózzuk meg és keverjük át kézzel.
A sajtot lereszeljük.
A tojásokat pici sóval felverjük.
Egy marék pulykamell kockát dobjunk a lisztbe és kézzel forgassuk át, hogy lisztes legyen, majd tegyük a tojásba és villával keverjük át, majd szintén villával kihalászva a húskockákat, merjük a bacon-nal bélelt formába.
Erre szórjuk a sajtot, majd újra ismételjük a műveletet, a legtetejére sajtot tegyünk.
Ráhajtjuk a bacon végeket, én egy csíkot még ráfektettem hosszába a tetejére, hogy lesimítsa, ott tartsa a ráhajtott végeket.
Egy alufóliával bélelt tepsibe állítsuk, mert kifolyik a leve és ráég a sütőre, ha nem vigyázunk.
Alacsony hőmérsékleten, addig sütjük, míg a teteje ropogós pirosra sül.
Ezután kiborítjuk egy másik tepsire úgy, hogy az alja kerüljön felülre és itt is pirosra sütjük.
A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a gön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket megmossuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük róla a vizet, majd sóval és borssal fűszerezzük. Egy tálba tesszük a tejfölt, elkeverjük a mustárral és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. Lapjában 7-8 szeletre vágjuk a húst. Befűszerezzük a csirkemellet, aztán a zsíron elősütjük mindet. Legyaluljuk a cukkinit, besózzuk. 2. A vöröshagymát apróra vágva a vajon meg...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát, kevés víz és olaj hozzáadásával kisütjük, rátesszük a vöröshagymát, valamint a szintén apróra vágott paprikát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, pár percig ezze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű