menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tepsi kikenéséhez:
vaj
Az ételhez:
1100 g burgonya
550 ml tejföl (20%-os)

6 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
200 g kolbász
100 g sajt - trappista

Elkészítés:


1A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk.
Rakott krumpli receptRakott krumpli receptRakott krumpli recept
2Forrásban lévő, enyhén sós vízben kb 15 perc alatt előfőzzük a burgonyát, majd egy szűrőben hagyjuk lecsurogni.
Rakott krumpli receptRakott krumpli recept
3Közben szintén kb 15 perc alatt a tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel lemossuk, héját eltávolítjuk, és ezt is karikázzuk.
Rakott krumpli receptRakott krumpli recept
4A kolbászt is felkarikázzuk, valamint a tejfölt nagyon enyhén besózzuk, kikeverjük.
Rakott krumpli receptRakott krumpli recept
5Kivajazzunk egy kb 17x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.
Rakott krumpli recept
6A tepsibe rétegezzük a hozzávalókat. Először egy réteg krumpli, majd tojás, kolbász, végül enyhén sózott tejföl.
Rakott krumpli receptRakott krumpli receptRakott krumpli receptRakott krumpli recept
7Újra krumpli, tojás, kolbász, és a tejföl jön.
Rakott krumpli receptRakott krumpli receptRakott krumpli receptRakott krumpli recept
8Végül burgonya, vékony tejföl, és reszelt sajt következik.
Rakott krumpli receptRakott krumpli receptRakott krumpli recept
9Légkeverés nélkül 45 percet sül 180 C-on, majd további 20 percet sütjük 200 C-on. Felvágás előtt hagyjuk teljesen kihűlni, azonban újramelegítve fogyasszuk!

Rakott krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Céklás quinoa
Céklás quinoa

cékla szárait rövidre vágjuk. Alufóliába tekerjük, és a sütőben 200 Celsius fokon 1 óra alatt megsütjük. Az alufóliában hagyjuk langyosra hűlni. Meghámozzuk, és apró dara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szalonnás, hagymás tojásos nokedli
Szalonnás, hagymás tojásos nokedli

1.A lisztből egy tojással és egy teáskanál sóval, kb két deci víz hozzáadásával nokedli tésztát keverünk, és lobogó sós vízbe szaggatva megfőzzük. 2.A szalonnát apró kockákra vágv...

Elkészítési idő: 15-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bifteki -görög töltött fasírt (Sóbors)
Bifteki -görög töltött fasírt (Sóbors)

Ha olyan kenyérrel dolgozunk, amelynek vastag, ropogós a héja, vágjuk le róla. A kenyérszeleteket áztassuk annyi vízbe, amennyi ellepi őket, hagyjuk benne, hogy megpuhuljanak....

Elkészítési idő: 20+20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Gőzgombóc káposztásan
Gőzgombóc káposztásan

Közben elkészítettem a tésztát. 1 dl langyos cukros tejbe belemorzsoltam 5 gr élesztőt. A felfuttatott élesztőhöz hozzáadtam a 10 dkg lisztet, alig fél db tojást, 1 dkg zsírt, pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk