menu

Családireceptkönyv.hu

Rugelach - diós és csokoládés


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta hozzávaló 16-24 darabhoz:
120 g Mascarpone vagy natur Philadelphia
120 g vaj
40 g kristálycukor
170 g simaliszt
1 csipet só

Diós töltelék:
40 g kristálycukor
25 g mazsola
40 g durvára tört dió
1 mokkáskanál kakaópor (a kakaó helyett fahéjat is tehet aki szereti)
baracklekvár a kenéshez

Csokoládés töltelék:
1 mokkáskanál kakaópor
40 g kristálycukor
30 g minimum 53%-os étcsokoládé
(+ 1 mokkáskanál fahéjat is tehet aki szereti)
olvasztott vaj a kenéshez

A kenéshez:
1 tojássárgája + pici tej

Elkészítés:


A krémsajtot a vajjal, cukorral habosra keverjük. Jobb ha géppel mert akkor nem olvad annyira a massza.
Ezt a vajas krémet a liszttel és sóval jól összegyúrjuk lisztezett gyúródeszkán. Folpackba csomagolva min. 1 órára a hűtőbe tesszük, de előző nap is elkészíthetjük.
Diós töltelékhez összekeverjük a cukrot, a kakaót, a mazsolát és a durvára vágott diót.
Csokoládés töltelékhez a kakaót a cukorot és a durvára vágott csokoládét összekeverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A lehűtött tésztát kétfelé vesszük, az egyik felét visszatesszük a hűtőbe.
Másik feléből lisztezett deszkán 25-28 cm átmérőjű kört nyújtunk.
Ne ijedjünk meg ha kicsit a szélei törnek, lisztet használjunk a tetejére is nyújtás közben.
A kinyújtott tésztát megkenjük a lekvárral és eligazítjuk rajta a diós tölteléket, jól nyomkodjuk is rá.
Pizzavágóval kedvünk szerint 8 vagy 12 cikkre vágjuk, feltekerjük őket és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A másik tésztát is kinyújtjuk, olvasztott vajjal jól megkenjük és a csokoládés töltelékkel megszórjuk, majd rányomkodjuk. Szintén cikkekre vájuk, tekerjük.
A tetejüket 1 tojássárga és pici tej keverékével lekenjük, majd 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni és csak utána tegyük tányérra, mert különben szétesik annyira puha!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Madártej-szelet
Madártej-szelet

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. A krém hozzávalóit a m...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Flamingó szelet
Flamingó szelet

Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral elkever...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gertrúd
Kókuszgolyó
Kókuszgolyó

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kis golyókat formázunk és a belsejébe egy szem meggybefőttet teszünk, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejbegríz
Tejbegríz

Egy lábosba beleöntesz 1 liter tejet belecsurgatod a darát- picit sót szórj be- és kevergeted folyamatosan a tűzhelyen. Kell neki úgy 10-15 perc, amíg olyan állagú lesz, mint egy j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk