3 evőkanál étolaj
2 L víz
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
fűszerpaprika
só
ételecet (10%-os)
Egy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk.
Tojásleves recept
2Egy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk.
Tojásleves recept
3Jól elkeverjük és felöntjük a vízzel. Sózzuk ízlés szerint, és várunk, amíg felforr.
Tojásleves recept
4Addig egy tálba ütjük a tojásokat kicsit megsózzuk, és egy villával felverjük. Ha felforrt a leves, akkor szép lassan belecsurgatjuk a tojást, és közbe kevergetjük a fakanállal. Még 2 percig forraljuk.
Tojásleves recept
5Ecetet kínálhatunk mellé tálaláskor.
A zöldségeket megtisztítjuk. A zellert, karalábét négybe, a sárgarépát, gyökeret nagyobb hasábokra vágjuk. Elkészítés: A karajcsontot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt,...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes1 nagy csirkemellfilé, kockára vágva 1 fej vöröshagyma, finomra vágva 2 db sárgarépa, felkarikázva 1 db zellerszár 1 csésze rizs só őrölt bors olívaolaj A habaráshoz: 3 db...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított fokhagyma gerezdeket összezúzzuk és a 3 ek olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a borsot és a lisztet, amit világos zsemleszínűre pirítunk. Felengedjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát, a tv paprikát és a szalonnát apró darabokra vágjuk, üvegesre pirítjuk az olívaolajon. A répákat, a póréhagymát karikákra, a karalábét, zellergumót, padlizsánt kis...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű