Családireceptkönyv.hu

Tojásleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 evőkanál étolaj
2 L víz
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
fűszerpaprika

ételecet (10%-os)

Elkészítés:


Egy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk.
Tojásleves recept
2Egy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk.
Tojásleves recept
3Jól elkeverjük és felöntjük a vízzel. Sózzuk ízlés szerint, és várunk, amíg felforr.
Tojásleves recept
4Addig egy tálba ütjük a tojásokat kicsit megsózzuk, és egy villával felverjük. Ha felforrt a leves, akkor szép lassan belecsurgatjuk a tojást, és közbe kevergetjük a fakanállal. Még 2 percig forraljuk.
Tojásleves recept
5Ecetet kínálhatunk mellé tálaláskor.

Tojásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Sütőtök krémleves
Sütőtök krémleves

Megpucoljuk a tököt. Még egyben krumplihámozóval könnyebb. Hosszában kettévágjuk, ha magos középen (öregebb), akkor kikaparjuk a magot. Felkockázzuk kb. 2x2-es darabokra. Kevés...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mascarponés paradicsomleves
Mascarponés paradicsomleves

Tegyük a paradicsomot, a cukrot, az alaplevet és a szószokat egy közepes lábosba, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a bazsalikomot is. Lassú tűzön főzzük 5-10 percig....

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
gulyásleves
gulyásleves

A marhahúst és a csontokat alaposan sózzuk és borsozzuk, egy tepsire tesszük, majd egy kevés zsírt ( a legjobb a liba- vagy a kacsazsír, de persze a sertészsír is megfelel) dobunk...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Borsókrémleves
Borsókrémleves

A vajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát, majd tedd bele a zöldborsót. Néhány percig párold, és öntsd hozzá az alaplevet. Ezt akár leveskockából is elkészítheted. Forrald fel a leve...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk