Családireceptkönyv.hu

Babos oldalas


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg szárazbab, 30 dkg füstölt hús (elhagyható), 1 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 szál petrezselyemgyökér+zöldje, 4 szál sárgarépa, 80 dkg bőrös sertés oldalas, vagy császárvég, olaj, 4 dl vörösbor, 1 ek. paradicsompüré, 2 babérlevél, kakukkfű, borsikafű.

Elkészítés:


Előző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe a babot, egy másik tálban pedig a füstölt húst. Másnap fél órára hideg vízbe teszünk egy római tálat fedelével együtt. A zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk. Az oldalast, ahogyan a csontok engedik, 2 ujjnyira daraboljuk. A babot és a füstölt húst leszűrjük.
A római tálat kiemeljük a vízből, és lecsepegtetjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd mindkét oldalukon hirtelen megkapatjuk benne a hús darabokat és egyenesen áttesszük őket a római tálba. A serpenyőben lévő zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a sárgarépát és a babot. Sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percig erős tűzön pirítjuk. A római tál közepére fektetjük a füstölt húst. A serpenyőbe pirult pecsenye-zöldségaljhoz adjuk a bort, a paradicsompürét, a babérlevelet, a borsikafüvet, kakukkfüvet, végül 1 dl vizet, jól összeforraljuk, és a húsra öntjük. Lefedjük a tálat, betesszük a hideg sütőbe, kb. 1 1/2 órán át, puhára pároljuk benne a finomságokat. Friss-ropogós kenyér illik hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Reggeli kenyérben
Reggeli kenyérben

A bucik tetejét levágjuk,egy kevés bélzetet kiszedünk. Annak a helyére töltjük sorban a hozzávalókat a tojássárga kivételével. Sütőbe toljuk 20 percre majd 1-1 tojássárgát a tete...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Csirkesaláta 2.
Csirkesaláta 2.

A csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a hűtőben hagyjuk. Ezt előző este is megtehetjük, annál jobb. Közben a mirelit zöldségeket megpároljuk, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kocsonya (Bmintbalázs)
Kocsonya (Bmintbalázs)

A bőrkéket, bőrkés részeket alaposan megtisztítod, megmosod (a húst is beleértve). Ha konyhakész kocsonyahúst veszel, azzal kevesebb gondod lesz, de azt is nézd át és szükség szeri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bográcsos bab
Bográcsos bab

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk