20 dkg liszt
3 tojás
só
2,5 dl tej
kevés ásványvíz
5 alma
3 evőkanál cukor 1 teáskanál fahéj
A sütőt 240 fokra melegítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és felmelegítjük a sütőben.
A lisztből, tojásból, csipetnyi sóból, tejből és ásványvízből palacsinta tésztát keverünk.
Az almákat megmossuk,meghámozzuk, negyedeljük és kiszedjük a magházukat. Az almákat 1 cm vastag cikkekre vágjuk. Összekeverjük a cukrot és a fahéjat.
A palacsinta tésztát egyenletesen elkenjük a tepsin. Elosztjuk rajta az almákat.
Meghintjük fahéjas cukorral, és a sütőben (középen) 10-15 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
Alma helyett érett körtével, cseresznyével, szilvával, barackkal is készíthetjük a palacsintát
Tejszínhabot vagy 1 gombóc vanília fagyit kínálhatunk hozzá.
A lisztet, cukrot, sütőport és az apróra kockázott hideg vajat, sót késes aprítóban homok szerűre aprítottam. Ennek hiányában kézzel összemorzsolni. A tojást, a vanília kiVonatot é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 30 dkg lisztet keverjük össze a sóval, a vaníliával és a nyírfacukor porral. Morzsoljuk el a vajjal (forgókéses robotgépben könnyebb). Gyors mozdulatokkal dolgozzuk bele a tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon egyszerű az elkészítés. A csoki kivételével mindent összeöntünk, összegyúrjuk, a végén belekerül a felaprított csoki. Mi gombócokat gyúrtunk, és lelapítottuk egy kicsit. 1...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben (vajazott, lisztezet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű