20 dkg liszt
3 tojás
só
2,5 dl tej
kevés ásványvíz
5 alma
3 evőkanál cukor 1 teáskanál fahéj
A sütőt 240 fokra melegítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és felmelegítjük a sütőben.
A lisztből, tojásból, csipetnyi sóból, tejből és ásványvízből palacsinta tésztát keverünk.
Az almákat megmossuk,meghámozzuk, negyedeljük és kiszedjük a magházukat. Az almákat 1 cm vastag cikkekre vágjuk. Összekeverjük a cukrot és a fahéjat.
A palacsinta tésztát egyenletesen elkenjük a tepsin. Elosztjuk rajta az almákat.
Meghintjük fahéjas cukorral, és a sütőben (középen) 10-15 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
Alma helyett érett körtével, cseresznyével, szilvával, barackkal is készíthetjük a palacsintát
Tejszínhabot vagy 1 gombóc vanília fagyit kínálhatunk hozzá.
A banánokat botmixerrel pépesítjük, a többi hozzávalóval összekeverjük, a tojásokat egyenként keverjük hozzá. 180 fokos sütőben kb. 45 percig fedetlenül, 15 percig fóliával lefe...
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval feltesszük forrni. Amikor már meleg, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a búzadarát, és addig főzzük, amíg a dara megdagad. Közben a tojásokat szétvála...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűAz epret ha nagyobb 4 felé vágjuk. 1/2 dl vízzel fedő alatt főzzük az epret 20 percig. Össze turmixoljuk, de lehet darabos is. Beleöntjük a cukrot, fedő alatt főzzük még 30 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást és az olvasztott kókuszolajat elkeverjük az édesítővel, majd apránként hozzáadjuk a szódabikarbónával, fűszerekkel elkevert liszteket, és összegyúrjuk. Nekem nem kellett h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű