A tekercsekhez:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 evőkanál cukor
1 evőkanál tejföl
4 tojássárgája
baracklekvár
10 dkg cukrozott dió
A csokoládés piskótához:
3 tojás
10 dkg cukor
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
3 dl tej
1 dl étolaj
A citromos krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
1 citrom leve
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
6 dl tej
A díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
A tekercsekhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Mindegyiket megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukros dióval, feltekerjük. Az én tepsim mérete 30 × 20 cm. Kiolajozzuk, majd egymástól egy kicsit távolabb rakjuk a rudakat a tepsibe.
A csokoládés piskótához a tojásokat alaposan kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a tejet, a kakaót, majd a liszttel elkevert sütőport. Ráöntjük a tekercsekre és 30 perc alatt meleg sütőben készre sütjük. Mikor kihűlt, a tetejét levágjuk.
Pudingot készítünk szokásos módon a tejből és a pudingporból, majd még melegen elkeverjük benne a vajat és a citrom levét. Megtöltjük a süteményt, majd a tetejét visszatesszük, és krémmel azt is megkenjük. Végül a felolvasztott csokoládét rácsurgatjuk.
A vanília pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük, majd hozzá adagoljuk a többi tejet és felfőzzük. A tűzről levéve, hozzá keverjük a tejfölt és a citrom reszelt hé...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 2. A margarint felolvasztjuk, és a kakaó kivételével, a többi hozzávalóval csomómentesre keverjük. 3. A tészta egyik felét (kicsit többet is le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat. Mikor felforr, húzzuk le a tűzhelyről, és keverjük hozzá a lisztet, míg egy labdává nem áll össze a tészta. Ekkor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA répatortát nagyon szeretem, de banánosan még nem próbáltam. Viszont jól illenek egymáshoz, így hát miért ne próbáljam ki? Gyorsan összeállítható, illatos-fűszeres sütemény, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű