Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bougatsa - Görög grízes lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 réteslap, 1,5 l tej, 30 dkg cukor, 20 dkg búzadara, 3 tojássárgája, 1 egész tojás, 1 ek vaj, 1 tk vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart magja

lapok kenéséhez: olvasztott vaj

szóráshoz: porcukor, fahéj

Elkészítés:


1. A tejet egy nagy edénybe öntjük, a tűzhelyre tesszük és kis lángra kapcsoljuk.

2. Habverővel (elektromos) fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, és az edénybe öntjük.

3. Hozzáadjuk a búzadarát és addig keverjük, amíg krémes lesz.

4. Lehúzzuk az edényt a tűzről, majd a krémhez keverjük a vajat és a vaníliát, hűlni hagyjuk.

5. Kivajazunk egy tepsit (kicsit kisebbet, mint amekkora a réteslapunk), és a réteslapok felét, mindegyiket egyesével megkenve az olvasztott vajjal, belesimítjuk. Ráöntjük a krémet és a széleket visszahajtjuk.

6. A maradék réteslapokat is megkenjük az olvasztott vajjal és ráfektetjük a krémre.

7. A kilógó részeket kicsit benyomkodjuk, hogy a krém ne folyhasson ki. 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

8. Hűlni hagyjuk, szeleteljük és megszórjuk porcukorral, valamint fahéjjal.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Hidegen - melegen egyaránt fogyasztható.

Bougatsa - Görög grízes lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anna Gazsi
diós kifli bögrésen
diós kifli bögrésen

1. A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk, ha nagyon ragacsos, akkor adjunk hozzá még egy pici lisztet, de lágynak kell lennie! 2. Egy órára, folpackba csomagolva, hűtőbe tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mákos - Mákos bögrés - OK
Mákos - Mákos bögrés - OK

1. A tojásokat, cukrot jól kikeverjük és a tejjel felengedjük. 2. A mákot, lisztet sütőport összekeverjük, majd a tojásos cukros tejjel elkeverjük. 3. Beletesszük a citromh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hógolyó 3. Scneeballen
Hógolyó 3. Scneeballen

Az olajat kb 180 fokra hevítem, ha nem tudjuk megmérni akkor egy kanalat beleteszünk az olajba, és ha kis buborékok jelennek meg a kanálon akkor elég meleg az olaj A hozzávalókb...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Marlenka nyújtás nélkül
Marlenka nyújtás nélkül

A vajat és mézet nagyobb edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni. Amikor már feloldódott, hozzáadjuk a szódabikarbónát. Kb. 2 percig kavargatjuk, ezalatt szép barnás színe lesz. Ügye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk