10 réteslap, 1,5 l tej, 30 dkg cukor, 20 dkg búzadara, 3 tojássárgája, 1 egész tojás, 1 ek vaj, 1 tk vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart magja
lapok kenéséhez: olvasztott vaj
szóráshoz: porcukor, fahéj
1. A tejet egy nagy edénybe öntjük, a tűzhelyre tesszük és kis lángra kapcsoljuk.
2. Habverővel (elektromos) fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, és az edénybe öntjük.
3. Hozzáadjuk a búzadarát és addig keverjük, amíg krémes lesz.
4. Lehúzzuk az edényt a tűzről, majd a krémhez keverjük a vajat és a vaníliát, hűlni hagyjuk.
5. Kivajazunk egy tepsit (kicsit kisebbet, mint amekkora a réteslapunk), és a réteslapok felét, mindegyiket egyesével megkenve az olvasztott vajjal, belesimítjuk. Ráöntjük a krémet és a széleket visszahajtjuk.
6. A maradék réteslapokat is megkenjük az olvasztott vajjal és ráfektetjük a krémre.
7. A kilógó részeket kicsit benyomkodjuk, hogy a krém ne folyhasson ki. 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
8. Hűlni hagyjuk, szeleteljük és megszórjuk porcukorral, valamint fahéjjal.
1. Hidegen - melegen egyaránt fogyasztható.
Először a barna piskótát készítjük el: A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. A tojások sárgájáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajazzuk ki a sütőformát, és melegítsük elő a sütőt. A tésztához egy robotgép segítségével keverjük egynemű masszává a megadott sorrendben a hozzávalókat. Öntsük az egészet az elők...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két piskótalaphoz kikeverjük a tojássárgájákat a cukorral, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék keményre vert habját. A lapokat légkeveréses sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTojásfehérjét félig felverjük,fokozatosan adjuk hozzá a cukrot,keményre verjük. A tojássárgáját hozzákeverjük,de már kisebb fordulattal. Liszthez adjuk a sütőport.és a tojásos mass...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű