Családireceptkönyv.hu

Bougatsa - Görög grízes lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 réteslap, 1,5 l tej, 30 dkg cukor, 20 dkg búzadara, 3 tojássárgája, 1 egész tojás, 1 ek vaj, 1 tk vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart magja

lapok kenéséhez: olvasztott vaj

szóráshoz: porcukor, fahéj

Elkészítés:


1. A tejet egy nagy edénybe öntjük, a tűzhelyre tesszük és kis lángra kapcsoljuk.

2. Habverővel (elektromos) fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, és az edénybe öntjük.

3. Hozzáadjuk a búzadarát és addig keverjük, amíg krémes lesz.

4. Lehúzzuk az edényt a tűzről, majd a krémhez keverjük a vajat és a vaníliát, hűlni hagyjuk.

5. Kivajazunk egy tepsit (kicsit kisebbet, mint amekkora a réteslapunk), és a réteslapok felét, mindegyiket egyesével megkenve az olvasztott vajjal, belesimítjuk. Ráöntjük a krémet és a széleket visszahajtjuk.

6. A maradék réteslapokat is megkenjük az olvasztott vajjal és ráfektetjük a krémre.

7. A kilógó részeket kicsit benyomkodjuk, hogy a krém ne folyhasson ki. 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

8. Hűlni hagyjuk, szeleteljük és megszórjuk porcukorral, valamint fahéjjal.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Hidegen - melegen egyaránt fogyasztható.

Bougatsa - Görög grízes lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tímea
Somogy kocka
Somogy kocka

Először a barna piskótát készítjük el: A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. A tojások sárgájáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládéálom eperdzsemmel
Csokoládéálom eperdzsemmel

Vajazzuk ki a sütőformát, és melegítsük elő a sütőt. A tésztához egy robotgép segítségével keverjük egynemű masszává a megadott sorrendben a hozzávalókat. Öntsük az egészet az elők...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
mákos krémes süti /új/
mákos krémes süti /új/

A két piskótalaphoz kikeverjük a tojássárgájákat a cukorral, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék keményre vert habját. A lapokat légkeveréses sütőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tímea
Vaníliás - epres piskótarolád
Vaníliás - epres piskótarolád

Tojásfehérjét félig felverjük,fokozatosan adjuk hozzá a cukrot,keményre verjük. A tojássárgáját hozzákeverjük,de már kisebb fordulattal. Liszthez adjuk a sütőport.és a tojásos mass...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk