10 réteslap, 1,5 l tej, 30 dkg cukor, 20 dkg búzadara, 3 tojássárgája, 1 egész tojás, 1 ek vaj, 1 tk vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart magja
lapok kenéséhez: olvasztott vaj
szóráshoz: porcukor, fahéj
1. A tejet egy nagy edénybe öntjük, a tűzhelyre tesszük és kis lángra kapcsoljuk.
2. Habverővel (elektromos) fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, és az edénybe öntjük.
3. Hozzáadjuk a búzadarát és addig keverjük, amíg krémes lesz.
4. Lehúzzuk az edényt a tűzről, majd a krémhez keverjük a vajat és a vaníliát, hűlni hagyjuk.
5. Kivajazunk egy tepsit (kicsit kisebbet, mint amekkora a réteslapunk), és a réteslapok felét, mindegyiket egyesével megkenve az olvasztott vajjal, belesimítjuk. Ráöntjük a krémet és a széleket visszahajtjuk.
6. A maradék réteslapokat is megkenjük az olvasztott vajjal és ráfektetjük a krémre.
7. A kilógó részeket kicsit benyomkodjuk, hogy a krém ne folyhasson ki. 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
8. Hűlni hagyjuk, szeleteljük és megszórjuk porcukorral, valamint fahéjjal.
1. Hidegen - melegen egyaránt fogyasztható.
A langyos tejben elkeverjük a szalalkálit, majd tésztát készítünk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 200 fokon 30×35-ös méretű tepsiben 4 lapot sütünk. A k...
Elkészítési idő:elkészítés 1. A lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral és a sütőporral. 2. Az így kapott keverék felét egyenletesen beleszórjuk egy kivajazott, lisztezett közepes tepsibe....
Elkészítési idő: 40 persA tölteléket készítsük el előre, hogy kihűlve tehessük a tésztára. A felfőzés annyit tesz, hogy egy megfelelő edénybe tesszük a diót, rá jön a víz, bele a két kanál vaníliás cukor...
Elkészítési idő: