10 réteslap, 1,5 l tej, 30 dkg cukor, 20 dkg búzadara, 3 tojássárgája, 1 egész tojás, 1 ek vaj, 1 tk vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart magja
lapok kenéséhez: olvasztott vaj
szóráshoz: porcukor, fahéj
1. A tejet egy nagy edénybe öntjük, a tűzhelyre tesszük és kis lángra kapcsoljuk.
2. Habverővel (elektromos) fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, és az edénybe öntjük.
3. Hozzáadjuk a búzadarát és addig keverjük, amíg krémes lesz.
4. Lehúzzuk az edényt a tűzről, majd a krémhez keverjük a vajat és a vaníliát, hűlni hagyjuk.
5. Kivajazunk egy tepsit (kicsit kisebbet, mint amekkora a réteslapunk), és a réteslapok felét, mindegyiket egyesével megkenve az olvasztott vajjal, belesimítjuk. Ráöntjük a krémet és a széleket visszahajtjuk.
6. A maradék réteslapokat is megkenjük az olvasztott vajjal és ráfektetjük a krémre.
7. A kilógó részeket kicsit benyomkodjuk, hogy a krém ne folyhasson ki. 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
8. Hűlni hagyjuk, szeleteljük és megszórjuk porcukorral, valamint fahéjjal.
1. Hidegen - melegen egyaránt fogyasztható.
1. A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk, ha nagyon ragacsos, akkor adjunk hozzá még egy pici lisztet, de lágynak kell lennie! 2. Egy órára, folpackba csomagolva, hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat, cukrot jól kikeverjük és a tejjel felengedjük. 2. A mákot, lisztet sütőport összekeverjük, majd a tojásos cukros tejjel elkeverjük. 3. Beletesszük a citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat kb 180 fokra hevítem, ha nem tudjuk megmérni akkor egy kanalat beleteszünk az olajba, és ha kis buborékok jelennek meg a kanálon akkor elég meleg az olaj A hozzávalókb...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA vajat és mézet nagyobb edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni. Amikor már feloldódott, hozzáadjuk a szódabikarbónát. Kb. 2 percig kavargatjuk, ezalatt szép barnás színe lesz. Ügye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű