Családireceptkönyv.hu

Bougatsa - Görög grízes lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 réteslap, 1,5 l tej, 30 dkg cukor, 20 dkg búzadara, 3 tojássárgája, 1 egész tojás, 1 ek vaj, 1 tk vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart magja

lapok kenéséhez: olvasztott vaj

szóráshoz: porcukor, fahéj

Elkészítés:


1. A tejet egy nagy edénybe öntjük, a tűzhelyre tesszük és kis lángra kapcsoljuk.

2. Habverővel (elektromos) fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, és az edénybe öntjük.

3. Hozzáadjuk a búzadarát és addig keverjük, amíg krémes lesz.

4. Lehúzzuk az edényt a tűzről, majd a krémhez keverjük a vajat és a vaníliát, hűlni hagyjuk.

5. Kivajazunk egy tepsit (kicsit kisebbet, mint amekkora a réteslapunk), és a réteslapok felét, mindegyiket egyesével megkenve az olvasztott vajjal, belesimítjuk. Ráöntjük a krémet és a széleket visszahajtjuk.

6. A maradék réteslapokat is megkenjük az olvasztott vajjal és ráfektetjük a krémre.

7. A kilógó részeket kicsit benyomkodjuk, hogy a krém ne folyhasson ki. 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

8. Hűlni hagyjuk, szeleteljük és megszórjuk porcukorral, valamint fahéjjal.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Hidegen - melegen egyaránt fogyasztható.

Bougatsa - Görög grízes lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos szelet
Citromos szelet

A langyos tejben elkeverjük a szalalkálit, majd tésztát készítünk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 200 fokon 30×35-ös méretű tepsiben 4 lapot sütünk. A k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Almás( TÚRÓS)süti lustáknak
Almás( TÚRÓS)süti lustáknak

elkészítés 1. A lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral és a sütőporral. 2. Az így kapott keverék felét egyenletesen beleszórjuk egy kivajazott, lisztezett közepes tepsibe....

Elkészítési idő: 40 pers
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
BEJGLI
BEJGLI

A tölteléket készítsük el előre, hogy kihűlve tehessük a tésztára. A felfőzés annyit tesz, hogy egy megfelelő edénybe tesszük a diót, rá jön a víz, bele a két kanál vaníliás cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk