30-45 ág bodzavirág tányér
3 db citrom
3 kg kristálycukor
30 szem citrompótló
Tegyük a bodza virágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok ízanyagot veszítünk el vele. Adjuk hozzá a vékony karikákra felszeletelt citromot, keverjük jól össze,majd fedjük be egy fedővel. Hagyjuk a konyhában, vagy tegyük az éléskamrába és áztassuk legalább egy napon keresztül.
Másnap sűrű szövésű géz anyagon szűrjük át, majd a bodzavirágos levet öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot, citrompótlót, majd forraljuk fel. Még forrón töltsük üvegekbe, jól zárjuk le, majd tegyük száraz dunsztba. Másnap már betehetjük az éléskamránkba. Jéghideg vízzel, egy-egy levél friss mentával hígítva fogyasszuk.
Lefőzzük a kávét és alaposan felhabositjük habverővel.A pohár aljára izlésünknek megfelelő mennyiségű sűritett tejet teszünk,arra óvatosan a felhabositott kávét és igy lesz alul a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy befőttes üvegben a vodkába teszem a vékonyan lehántott citrom héjakat és a fűszereket. A tetőt rácsavarom és megy a hűtőbe 1-2 hétre. A vízből és a cukorból szirupot főzök és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a alaposan megmossuk, pucoljuk meg a két fajta hagymát.Vágjuk fel a paradicsomot, paprikát, fokhagymát, vöröshagymát, zellert.Rakjuk egy nagyobb edénybe, adjuk hozzá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA citromfüvet a citrom és narancs szeletekkel együtt vízbe áztatjuk egy nagyméretű befőttes üvegben egy napra (hűvös helyen). Az elkészítéskor nagy lábasba öntjük az üveg tartal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű