• 1 kis pohár natúr joughurt
• 2 pohár liszt
• 1/2 cs sütőpor
• 2 pohár kristálycukor
• 1 cs vaníliás cukor
• 1 citrom reszelt citrom héja
• 2 tojás
• 1/2 dl olaj
• gyümölcs (10-15 szem szilva, vagy 2-3 körte, vagy 2-3 alma)
• fahéj
1. Előveszünk egy mélyebb tálat, beleöntjük a pohár joghurtot. Ugyanabba a pohárba lisztet kanalazunk, és ebből 2 pohárnyit a tálba teszünk. A pohárba most cukor jön, az is 2 adagnyi. Utána 1 cs vaníliás cukor, egy kis reszelt citromhéj (a citromhéjat hanyagolhatjuk). Mehet bele 2 egész tojás. Egy kis ek olajat is rakunk bele.
2. El kezdjük robotgéppel keverni. Ezt lehet simán, egy habverővel is, mert lágy a tésztánk.
3. Egy kivajazott tepsibe beleöntjük, majd elsimítjuk.
4. Az apróra vágott gyümölcsöket rászórjuk a tetejére, meghintjük egy kis fahéjjal, majd megsütjük.
5. Ízlésesen, tetszés szerint tálaljuk.
sütési hőfok:
220°C
sütési mód:
hőlégkeveréses
tepsi mérete:
30x20x6 cm
A tésztába is keverhetünk fahéjat, ha kedvünk tartja.
Ne spóroljatok a sütési idővel, mert csak akkor lesz finom, omlós, puha a tésztája, ha sokáig sütitek.
A joghurtos pohár legyen a mérőedény.
A lisztet, a tojásokat és a sót egy nagyobb edénybe tesszük, majd lassan és kisebb adagokban hozzáadjuk a tejet, miközben folyamatosan keverjük, habverővel, vagy mixerrel. Ezután j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral béleljünk ki egy kb. 25x33 cm-es tepsit. Egy nagy tálba szitáljuk össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a fahéja...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csokoládét a mézzel és 3 dl tejszínnel együtt gőz fölött megolvasztjuk. Kevergetni kell, hogy ne legyen csomós! A maradék habtejszínt a kávéporral és a fahéjjal felverjük. Majd ö...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét felverjük. Az öt tojás sárgáját elkeverjük a cukorral és a vanilincukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral kevert lisztet, a kak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű