20 dkg kakaós keksz
6 dkg vaj
6 evőkanál meggyes gyümölcslé
2 evőkanál porcukor
1 tasak csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
10 dkg jó minőségű csokoládé
25 dkg meggy (befőtt is jó)
A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meggy felét és egy sütőformába, tálba simítjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és készre főzzük. A csokoládét apróra tördeljük és belekeverjük a meleg pudingba, az egészet ráöntjük a kekszes masszára. A tetejére halmozzuk a maradék meggyet, nem baj ha belesüpped a pudingba, így lesz igazán fincsi. Lehűtjük és tálalhatjuk.
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és egy órára hűtőbe tesszük. 2- Közben az almát lereszeljük apró lyukú reszelőn, a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alsó részhez a lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Hagyjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet morzsoljuk össze, majd keverjük hozzá a mézeskalács fűszerkeveréket. A vajat melegítsük forráspontig, majd öntsük hozzá a kekszhez. Ezután keverjük alaposan össze. A tort...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük, közben előkészítjük a kör alakú sütőformát. A leveles tésztából két kör alakú tésztalapot nyújtunk és formázunk, a nagysága legyen a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű