menu

Családireceptkönyv.hu

Házi levescipó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 cipóhoz:
• 25 dkg kenyérliszt (BL 80)
• 25 dkg búzaliszt
• 2,5 dkg friss élesztő
• 1 teáskanál cukor
• 1 dl tej
• 2 teáskanál só
• 3,5 dl kézmeleg víz

Elkészítés:


A lisztet szórjuk dagasztótálba, az élesztőt futtassuk fel a cukorral elkevert langyos tejben. Adjuk az élesztőt a liszthez a sóval és a vízzel együtt. Dagasszuk ruganyos állagúra a tésztát, majd konyharuhával fedjük le, langyos helyen kelesszük a duplájára kb. 1 óra alatt. Mikor megkelt, lisztezett deszkán gyúrjuk át, majd osszuk négy egyforma méretű golyóra. Formáljunk cipókat, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben kelesszük ismét 1 órán keresztül. Tegyük 230 °C-os sütőbe, időnként spricceljük meg vízzel a tetejüket. Kb. 15 perc alatt süssük készre.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tálaláshoz vágjuk le a cipók felső részét, majd kanállal vagy kézzel szedjük ki a puha kenyérbelet. Vigyázzunk, hogy ne vékonyítsuk el túlságosan a cipó alját, akkor nem folyik ki a levesünk

Házi levescipó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
KAVART TÚRÓS RECEPT
KAVART TÚRÓS RECEPT

A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Thai laksa
Thai laksa

Öntsük az olajat az újhagymával együtt serpenyőbe vagy wokba, közepes lángon izzítsuk, majd kanalazzuk mellé a pasztát, és így pirítsuk őket össze 2-3 percig, amíg illatos nem les...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar "Mindentbele" tésztasaláta
"Mindentbele" tésztasaláta

Főzzük meg a tésztát sós vízben (Én ételízesítővel szoktam. Annyira ízesítem, mint egy kissé elsózott levest:) ), majd öblítsük le alaposan hideg vízzel. Tejfölbe keverjük bele a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás pestos tészta
Medvehagymás pestos tészta

A medvehagymát nagyobb darabokban tesszük az aprítóba vagy a mozsárba, és a többi alapanyaggal együtt simára dolgozzuk. A kifőtt tésztával tálaljuk.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk